Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 3. köprü 31 Ağustos'a kadar ücretsiz

İstanbul Boğazı üzerindeki 3. Köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir kısmının açılışı için tören düzenlendi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Ağustos tarihine kadar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçilerin ücretsiz olacağını açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için açılış töreni düzenlendi. Toplam maliyeti 4.5 milyar lirayı bulan köprünün resmi açılış törenine çok sayıda devlet başkanı katılıyor. Başbakan Binali Yıldırım "Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçişlerin ücretsiz olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz sultan Selim Köprüsü'nün açılışıında halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün milletimize tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte 3 Başbakan ve Sayın Gül ile birlikte çalıştık. Temeli büyük bir coşkuyla attık. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik. Hamdolsun Halep oradaysa arşın burada.Şimdi açılışını sizlerle beraber yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara pirim vermediniz. Size bu eserler yakışır. Birinci köprü şimdi ne oldu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet köprüsü. Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsünü beraber açıyoruz.

20 ARALIK'TA AVRASYA TÜNELİNİ AÇACAĞIZ

İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Biz kıtaları birleştiriyoruz. bu köprü kendi alanında dünyada öncü bir köprüdür. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada bir çok şeye öncü olacak.

Bu güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan Makedonya Cumhurbaşkanı, KKTC Başkanı'na, Bosna Hersek Başkanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Başkanı ve dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz.

İŞTE BU YÜZDEN KISKANIYORLAR

İnşallah Kanal İstanbul'un hazırlıkları tamamlanacak. Çanakkale köprüsünün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye hazmedemiyorlar bizi, niye kıskanıyorlar, işte bu yüzden. Biz hangi milletin torunlarıyız ya. Bizim üstümüzde bir görev var. Biz bu görevi yapıyoruz ve yapacağız.Biz iş yapıyoruz. Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor

İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİK VE GİRDİK

İhracat ve turizmde kısmi sıkıntılar için ciddi tedbirler hayata geçiriliyor. Bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu. 2016 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmasaydık nerelere savurulacağımızı düşünmek istemiyorum.Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz. Dedik ve girdik.

ELLERİNDE TAŞIDIKLARI O PAÇAVRA BAYRAK DEĞİL

Bugün malum 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'te ne yazık ki DAEŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bomba bağlayarak kullanmasıyla 53 şehidimizde orada oldu. Bir kına gecesinde bu oldu. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın o bayrak değildir, bunun Müslümanlıkla alakası yoktur.Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bunlar istismarcıdır. Rabbimiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Rabbimiz o namaz kılanlar ki onlara lanet olsun diyor.

Erdoğan'dan önce Başbakan Yıldırım konuştu

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle...

"Bugün Gazi Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz'u başlatmasının yıldönümü. Bugün Alpaslan’ın, Gazi Mustafa Kemal’in günümüzdeki temsilcilerinin Fırat Kalkanı’nı yürüttüğü gündür.

Allah’ın izniyle galibiyet bizimdir, bizim olacak inşallah.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sadece bir köprü değil aynı zamanda bir sanat eseri bir mühendislik harikasıdır. 2013’te köprünün temelini attık. Dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek… 2 yıl sonra gazetenin biri dedi ki “Köprüden geriye iki tane kule kaldı.” O gün o başlıkları atanlar gelsinler de köprüyü görsünler.

O büyük padişah ne diye biliyor musunuz? Cesaret insanı zafere kararsızlık tehlikeye korkaklık da ölüme götürür. Eğer biz ve bu aziz millet korksaydı 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı. Allah sizden razı olsun.

Bu köprüyü yapmaya karar verirken Cumhurbaşkanı ile üzerinde çok düşündük en az 3 a güzergahları beraber inceledik. 4 tane güzergah inceledik sonunda doğru yeri bulduk.

Bu köprü insanlığı medeniyetleri buluşturuyor. Yarından itibaren hizmete açılacak. Kamyonlar otobüsler bu köprüden geçecek. İstanbul içine gireyecekler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçince karşılarına Osman Gazi çıkacak.

Yol medeniyettir. Halka hizmet Hakk’a hizmettir diyoruz onun için yaptık. Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü çekemeyenler var. Onların oyunları planları varsa Hakk’ın da halkın da planı var

Bununla işimiz bitmiyor daha çok işimiz var. Biliyorsunuz Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi. Arabaları da denizin altından geçiriyor. Fatih’in torunlarına da bu yakışır.

Biz muhassır medeniyete ulaşmak için mücadeleye devam edeceğiz bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere teslim etmeyeceğiz. Memleketimizi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız."

Yabancı devlet adamları da katıldı

Törene Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin yanı sıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da katılıyor.

CANLI YAYINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Bununla işimiz bitmiyor daha çok işimiz var. Biliyorsunuz fatih Sultan Mehmet gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi. Arabaları da denizin altından geçiriyor. Fatih’in torunlarına da bu yakışır.

Biz muhassır medeniyete ulaşmak için mücadeleye devam edeceğiz bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere teslim etmeyeceğiz. Memleketimizi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 3. köprü 31 Ağustos'a kadar ücretsiz ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.