15 Temmuz darbesine FETÖ'cülerle birlikte "Kemalistler" de mi katıldı?

Almanya İstihbarat Servisi Başkanı'nın "Türkiye, Gülen konusunda bizi ikna edemedi" açıklamasının ardından yeni bir skandal rapor daha ortaya çıktı.

İngiliz Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan Türkiye raporunda, 15 Temmuz darbe girişimin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğine dair gerekli bilgiye sahip olunmadığı belirtildi ve "Darbedeki bazı kişiler Gülenci olsa da, bu darbeyi onların yönettiği anlamına gelmek zorunda değil" denildi.

Bu ifadeler ile, darbe gecesi, FETÖ'cüler ile birlikte "darbeci Kemalistler"in de kanlı girişimin içinde aktif olduğu ima edildi.

MAHMUT ÖVÜR: BAL GİBİ BİLİYORLAR

Bugün köşesinde bu raporu masaya yatıran Sabah yazarı Mahmut Övür, "Kelli felli batılı istihbarat örgütleri FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini yapmadığını anlatmaya çalışıyor. Bu coğrafyayı 100 yıl önce dizayn eden İngiliz istihbaratı, Türkiye'deki bir darbe girişimini FETÖ gibi küresel bir aparatın yapıp yapmadığını nasıl bilmezler, bal gibi biliyorlar!" diye yazdı.

"İÇERİDEN DE DESTEK VERENLER VAR"

FETÖ'yü aklayarak Türkiye'ye karşı yeni bir hamle yapılmak istendiğini belirten Mahmut Övür, yazısında ilginç ifadeler de kullandı.

Övür şöyle yazdı;

"Aynı zaman diliminde benzer açıklamaların arka arkaya gelmesinin nedeni de bu hesap, tesadüf değil. Küresel güç odakları referandum sürecinde yükselen siyasi tansiyonu da dikkate alarak, Türkiye içindeki siyasi yapıların karşı karşıya gelmeleri hesabını yapıyor. Anlayacağınız yeni ve tehlikeli bir oyun bu.

Bu yaklaşıma içeriden de destek verenler var. Denilen şu: O gece FETÖ'cüler yalnız değildi, "darbeci Kemalistler" de işin içindeydi. Bu iddiaya ordu içindeki veya dışındaki Kemalistler;

"Hayır değildik, tam tersine FETÖ'cülere karşı ulusalcı subaylar direndi" deseler bile, algının oluşmasını isteyenler ısrarla aynı şeyi söylüyor.

Sözünü ettiğimiz istihbarat örgütleri tam da bunu yapıyor.

Peki, bununla neyi hedefliyorlar? Hedefleri belli; teröre ve FETÖ'ye karşı kendiliğinden ve doğal oluşan AK Parti- ulusalcı ittifakını bozmak, mevcut toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştirmek."

RASİM OZAN KÜTAHYALI'YI MI KASTEDİYOR?

Övür'ün bu girişime "içerden de destek verildiğini" belirtmesi akıllara Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'yı getirdi.

Kütahyalı, bir süredir hem köşesinde, hem de katıldığı televizyon programlarında; 15 Temmuz darbe girişimine FETÖ'cülerin yanı sıra "darbeci Kemalist askerlerin", "Erdoğan düşmanı askerlerin" ve bazı kariyer hesabı yapan askeri personelin de katıldığını savunuyor.

15 Temmuz darbesine FETÖ'cülerle birlikte "Kemalistler" de mi katıldı? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Darbe FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.