15 Temmuz'da ne oldu? 15 Temmuz Darbe Girişimi kaç yılında oldu? Kaç kişi şehit oldu?

15 Temmuz Darbe Girişimi veya 2016 Türkiye Askerî Darbe Teşebbüsü, darbe metninde yer aldığı isimle Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de yaşanan askerî bir darbe girişimidir. Tarihlerin 15 Temmuz 2024'ü göstermesiyle birlikte, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne yönelik detaylar araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimi, Türkiye'nin demokrasi tarihinde kritik bir dönüm noktası olarak görülmektedir. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanıp uygulanan bu darbe girişimi, Türk halkının demokrasiye ve milli iradeye olan güçlü bağlılığı sayesinde engellenmiştir.

 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE KAÇ KİŞİ ŞEHİT OLDU?

Ülke genelinde yaklaşık 21 saat içinde kontrol altına alınan darbe girişimi sırasında, örgüt üyeleri tarafından 252 asker ve sivil şehit edildi. TRT'nin haberine göre, darbe teşebbüsüne yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank ve 246 zırhlı araç ile 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı kaydedildi.

15 Temmuz'da ne oldu? 15 Temmuz Darbe Girişimi kaç yılında oldu? Kaç kişi şehit oldu?

15 TEMMUZ'DA NE OLDU? ÖNEMİ NEDİR?

15 Temmuz, Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığının ciddi bir şekilde sınandığı gece olarak tarihe damgasını vurdu. Darbeciler, hükümeti devirip ülkenin anayasal düzenini yok etmeye çalıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milyonlarca insan sokaklara çıkarak darbecilere karşı durdu. Halk, tankların, helikopterlerin ve silahların karşısında büyük bir cesaret ve kararlılık örneği gösterdi.

15 Temmuz, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde sergilediği anlardan biri olarak kayıtlara geçti. Siyasi görüş fark etmeksizin, tüm vatandaşlar demokrasiyi savunmak için birleşti.

 

15 Temmuz'da ne oldu? 15 Temmuz Darbe Girişimi kaç yılında oldu? Kaç kişi şehit oldu? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 15 Temmuz darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.