18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve gündemden düşmeyen 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Yasak, Bilim Kurulu'nun değerlendirilmesiyle birlikte bugün kabine toplantısında yeniden ele alınacak.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkmaya yasağı, devletin gündeminde de yer almaya devam ediyor.

Salgın sürecinde bulaşma riskini en aza indirebilmek amacıyla 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma yasağı, koronavirüs tablosunun Bilim Kurulu’nun değerlendirilmesiyle birlikte gündemde olacak.

Bu gelişmelere göre 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağının tamamen kalkacağı tarih, Bilim Kurulu üyelerinin verecekleri karara göre belirlenecek. Kabine toplantısında ele alınacak 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı, tablonun iyi olması halinde kaldırılma gündemi de masaya görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle dokuz kez dijital olarak toplanan kabine, uzun bir aranın ardından Beştepe’de ilk kez yüz yüze yapılacakKabinede başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararının alınması bekleniyor.

Suriye ve Libya’daki son gelişmelerle ilgili de Erdoğan’a brifing verilecek.

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci kapsamında 65 yaş üstü yaşlılarla, 18 yaş altı gençlerin ve çocukların gözü de kabinenin alacağı kararlarda olacak, toplantıdan bu kesimlerin izinlerinin esnetilmesine yönelik yeni kararlar çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek.

Kabinede, 1 Haziran’da başlatılan ve 9 günü geride bırakan normalleşme dönemi bilançosu da değerlendirilecek.

Kabine toplantısının ardından yeni kararların açıklanması bekleniyor.

 

 

18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? ile ilgili etiketler Suriye Libya Koronavirüs kabine toplantısı Koronavirüs Bilim Kurulu 65 yaş sokağa çıkma izni
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.