2017 DGS sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında açıklandı...

Öğrencilerinin beklediği açıklama geldi, 2017 DGS sınav sonuçlarının ÖSYM’nin sonuç sayfasında yayınladığı duyuruldu. DGS önlisans sınav sonuçlarında bekleyiş sona ererken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuçları açıkladıktan sonra 2017 DGS tercih kılavuzunu doküman sayfasında paylaşacak. Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, tercih başvurusu yapacak olanlar için tablolar üzerinden önemli bilgiler verdi, dikkat edilmesi gereken detayları açıkladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuç sayfasında Dikey Geçiş Sınav (DGS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav merkezi, 23 Temmuz 2017 tarihinde sınava giren önlisans mezunlarının sonuçlarını 6 Ağustos 2017 tarihinde sonuçları açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından sınav merkezi, 2017 DGS tercih kılavuzunu doküman sayfasında paylaşacak. Başvurular ÖSYM’nin AİS sayfasında gerçekleşecek.

Sonuç sayfasına gitmek için tıklayınız

TERCİH YAPARKEN NEYE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, sonuçların yayınlanmasından sonra tercih yapacaklar için önemli bilgiler verdi. Kösegil, mezunların Tablo 1’in ve Tablo 2’nin üzerinden bilinmesi gereken kuralları maddeler üzerinden açıkladı. Her üniversitenin istediği koşullar üzerinden hareket edilmesi gerektiğini söylen Kösegil’den dikkat çeken bilgiler videoda yer alıyor.

SINAV MERKEZİ’NİN YAYINLADIĞI TABLOLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS başvurularında yayımladığı kılavuzda dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Adayların, Tablo 1’de yer alan koşullar ve açıklamalar üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Sınav merkezi adaylara, koşullara bakmadan başvuru yapılmaması uyarısında bulundu. Örneğin;

Önlisans mezunu İstanbul Üniversitesi, İktisat (İngilizce) bölümüne başvuracak. Adayın burada dikkat etmesi gerektiği iki bölüm var: Kontenjan ve bakınızlar bölümü. İktisat bölümü için üniversite 9 kontenjan ayırıyor. Bakınız bölümünde ise 3 koşul bulunuyor: 15, 17, 28. Bu koşullar, Tablo 1 koşul açıklamasında bulunuyor.

Koşul 15: Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İngilizce yeterlik sınavını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

Koşul 17: Bu programın zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan ve ilişiği kesilen öğrenciler kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bu öğrenciler, kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda eşdeğer program bulunmaması halinde talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırıldığı yıl itibariyle, öğrencinin üniversiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezi olarak yerleştirilebilirler.

Koşul 28: Öğretim dili İngilizcedir.

Bu koşulları yerine getirmeyen aday başvursa dahi, kurum tarafından başvurusu geçerli olmayacak.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.