2017 YGS sonuçları ÖSYM sorgu sayfası

YGS sonuçları açıklandı mı? YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca üniversite adayı bu soruların yanıtını arıyor. Bu gün ÖSYM sınav sonuçlarını açıklayacak. YGS'ye giren 2 milyon 265 bin 902 aday şimdiden puan hesaplaması yapıyor. YGS sonuçları ÖSYM sorgu sayfasından öğrenilebilir.

YGS sonuçları için nefesler tutuldu. 12 Mart pazar günü gerçekleşen YGS'nin açıklanacağı tarih milyonlarca üniversite adayı tarafından merakla bekleniyor. Çünkü adaylar aldıkları YGS sonuçlarına göre ikinci sınavlara girip giremeyeceklerini öğrenecekler. YGS sınav sonuçları bu gün açıklanacak. ÖSYM sınav takvimine göre YGS sonuçları bu gün açıklanacak ama ÖSYM saat kaçta açıklayacağını belirtmedi.

YGS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü gerçekleştirildi. Adaylar gözünü, kulağını sonuçlara çevrildi. 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS sonuçlarının 28 Mart’ta öğrencilerle paylaşılabileceği belirtildi. Ama ÖSYM bu gün kaçta açıklayacağını belirtmedi. Üniversiteye giriş süreci 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında LYS başvuruları ve Haziran ayında yapılacak oturumlarla sonlanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekecek. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.

YGS'DE BAŞARI ARTTI

2015’te 3.9 olan fen bilimleri net ortalaması 2016’da 4.7’ye çıktı. En yüksek artış Türkçe’de oldu. 2015’te 15.8 olan net ortalaması 2016’da 19.1. Net ortalamasının yüksek olması ön lisans ve açıköğretim için gereken 150 barajını ve lisans için lazım olan 180 puanı aşma oranını da artırdı. Örneğin 180 ve üzeri puan alanların sınava girenlere oranı 2015’te yüzde 68.89 iken 2016’da 75.6’ya yükseldi.

ygsss

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU

12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Küçük yaşlarda başladığımız eğitim öğretim hayatımız, bir iş sahibi olduğumuz zaman bile devam edebilmektedir. Küçük yaşlarda ilkokul ile başlayıp, lise ve üniversite ile devam ettiğimiz eğitim hayatımız üniversiteden mezun olunca meslek edinmiş olduğumuz için bitmiş kabul edilmektedir. Ancak günümüzde bir üniversiteye girebilmek o kadar da kolay değildir. Günümüzde üniversiteye girebilmek için ilk önce küçük yıllarda başladığımız 8 yıllık örgün öğretim hayatımızı tamamlayıp, bir liseye devam edip mezun olmamız gerekmektedir.

8 yıllık örgün eğitim öğretim günümüzde artık şu şekilde işlenmektedir; ilk 5 yıl ilkokul ve son 3 yıl ortaokul olarak iki aşamalı olmuştur. Ortaokul daha çok liseye hazırlama adına bilgi düzeyine geçişi temsil etmektedir. İlk 5 yıl ise temel eğitim olan okuma yazma gibi eylemlerin çocuklarımıza öğretilmesi ve ders öğretilmesinden oluşmaktadır.

yggg

Ortaokuldan sonra liseye geçiş yapabilmek için bir sınava girmemiz gerekmektedir. Bu sınav geçtiğimiz yıllarda başka bir sistem ile değiştirilmiştir. Yeni sistemimizin ismi TEOG’dur. Yani Temel Öğretime Geçiş sınavıdır. Bu sınav sonucuna göre puanımızın ve uygun olduğumuz bir liseye yerleştiriliriz. Lise hayatımızda 4 yıl sürmektedir. Liseden mezun olmak için 4 yılı tamamlamamız gerekmektedir. Ve lise bizi üniversite sınavına hazırlama kapsamında aldığımız eğitimi vermektedir. Liseden mezun olduğumuz zaman bir sınava daha girmekteyiz. Bu sınav üniversite için girmiş olduğumuz ilk sınavdır. Ve sınav iki aşamada yapılmaktadır.

YGS ve LYS olarak ikiye ayrılmış olan sınav düzeni şu şekildedir; ilk sınav ve genel sınav olan YGS sınavının baraj puanını geçtiğimizde ikinci sınav olan LYS’ye girmeye hak kazanmış olacağız. YGS yani açılımı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile bir üniversiteye gidebilmek mümkündür. Ancak bu üniversiteler genellikle 2 yıllık olup, daha çok meslek lisesi okumuş olan adaylar tarafından tercih edilmektedir.

YGS sınavından sonra barajı geçmiş olup devam etmek isteyen adaylarımız LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavına gireceklerdir. Bu sınav lisede seçmiş olduğumuz sayısal, eşit ağırlık veya sözel gruplarının ayrı ayrı girmiş olduğu sınavdır ve lisede okumuş olduğumuz alanlara göre meslek seçimi yapabileceğimiz bir sınavdır. Bu nedenle lisans olarak adlandırılmıştır.

YGS puanlama sistemi şu şekildedir;

YGS 1 ve YGS 2 – Sayısal ağırlıklı olan kısmıdır. Buradan Temel Matematik ve Fen Bilimleri netlerinizi görebilirsiniz.
YGS 3 ve YGS 4 – Sözel ağırlıklı olan kısmıdır. Buradan Sosyal Bilimler ve Türkçe netlerinizi görebilirsiniz.
YGS 5 ve YGS 6 – Eşit ağırlıklı olan kısmıdır. Buradan Türkçe ve Temel Matematik netlerinizi görebilirsiniz.

Bu bölümlerin netlerine göre internet üzerinde oluşturulmuş puan hesaplama bölümünden puanınızı hesaplayabilirsiniz. Hesapladığınız puana okul puanınız dahil olmayacaktır. YGS sınav sonuçları genellikle sınavdan 1 hafta sonra veya 15 gün sonra açıklanmaktadır. Bu yılda YGS sınav sonuçları 28 Mart'ta açıklanacak. YGS sınav sonuçlarına ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden ulaşabilirsiniz. YGS sınav sonuçları için T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi kullanmanız gerekiyor. Açılacak sayfada YGS sınav sonuçlarına erişim sağlayabileceksiniz. YGS sınav sonuçlarından sonra LYS'nin olmasını bekleyecek ve hayallerinize bir adım daha yaklaşacaksınız. YGS sınav sonuçları ile ilgili linke yukarıdan erişebilirsiniz.

ÖSYM 9.45 GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı adayların tepkisine neden olan ‘09.45 kuralı’nın gerekçesini açıkladı. ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, adayların sınav öncesi işlemlerinin 10-15 dakika sürdüğü, geç kalanların hatırlatılan kuralları duymadığı ve diğer adayların dikkatini dağıttığı için bu kuralın getirildiği belirtildi. Kararın Aralık 2016’da alındığı açıklandı. ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçmiş yıllarda adayların, sınav başlama saatinden sonra binaya gelmeleri; geç kalma telaşından dolayı üst arama işlemlerinin yeterince yapılamamasına ve bunun sonucu olarak sınav sonrasına, tutanaklar ve kamera görüntülerine dayalı olarak birçok adayın kol saati, cep telefonu ve metal eşyalar gibi sınava getirilmesi yasak eşyalar nedeniyle sınavlarının geçersiz sayılmasına neden oldu. Sınav salonlarına adayların kimlik kontrolü yapılarak alınması, sınav kurallarının salon başkanı tarafından hatırlatılması, salonda sınava gireceklerin yoklamalarının yapılması, karekodların salon tutanaklarında adaya ilişkin yere yapıştırılması ve adayların sınav öncesi dolduracakları alanlar gibi, sınav öncesi işlemler zaman alıyor. Salonda sınava giren adayların sayısına bağlı olarak, sınav öncesi kurallara ilişkin duyurular ve sınav öncesi gözetmenlerin yapacakları işlemler 10-15 dakika arasında bir zaman alıyor. Salona zamanında gelemeyenler hem salonda hatırlatılan kuralları duymamış oluyor hem de salon görevlilerinin ve kendilerinin yapacakları işlemlerin hatalı veya eksik yapılmasına, geç gelen adayların yanlış salon veya sırada sınava girmelerine ve diğer adayların dikkatlerinin dağıtılmasına neden oluyor. Yukarıdaki gerekçeler sınav başlama saatinden 15 dakika öncesinde binaya girişin tamamlanmış olmasını zorunlu kıldı.

2017 YGS sonuçları ÖSYM sorgu sayfası ile ilgili etiketler ygs ygs sonuçları ygs sonuçları ne zaman açıklanacak? ygs ne zaman açıklanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.