2018 AÖF sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Eğitim hayatlarında Açıköğretim Fakültesi'nde devam eden vatandaşlarımız bu hafta sonu gerçekleşecek final için sınavlara nerede gireceklerini merak ediyorlar. Anadolu Üniversitesi güz dönemi final sınavlarına kısa bir süre kala öğrencilerin sınava girecekleri yer belli olacak. Sınava kısa bir süre kala açık öğretim üzerinde okuyan öğrenciler internet üzerinde sorgularını hızlandırdı. Sınava girecek yerler henüz belli olmamasına rağmen vatandaşlarımız arayışta. 2018 AÖF sınav yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi çıkarma işlemi nasıl yapılır? Sorgulama nasıl yapılır ? Detaylar haberimizde...

2018 AÖF sınav yerleri sorgula... Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin (Anadolu, Atatürk ve İstanbul) ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir. Kurumun resmi web sayfasında “öğrenci giriş” sayfasına girerek, sınav yerleri görülmektedir. Sınava girecek olan öğrenciler o belgenin çıktısını alarak sınava girebilirler. 2018 AÖF sınav yerleri belli oldu mu? Giriş belgesi çıkarma işlemi nasıl yapılır? Sorgulama nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

aAf_sAnavA

SINAV İÇİN HANGİ BELGELER GEÇERSİZDİR?

Sınav görevlileri öğrencilerinin yanında olan, “Öğrenci kimlik kartını, sürücü belgesini, mesleki kimlik kartını, askeri kimlik belgesini ve baro kartını” kabul etmeyecektir.

15 DAKİKA KURALI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VAR MI?

Fakülteden 15 dakika kuralına dair resmi web sayfasında şu açıklama geldi: Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.

AAF_SINAV

SINAVI GEÇERSİZ YAPAN BİRDEN FAZLA KODLAMA DURUMU NEDİR?

Öğrencinin önüne kitapçık türü geldiğinde, kitapçık türleri A, B, C, D olarak kendi kitapçık türünü kodlaması gerekiyor. Şayet birden fazla kodlama yapıldığında öğrencinin sınavı geçersiz sayılıyor.

DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

ÖSYM’nin sistemini Anadolu Üniversitesi de uyguluyor. Net üzerinden yapılan işlem doğrultusunda, dört yanlış bir doğruyu götürüyor.

aof-final-sinav-tarihleri-ne-zaman-aof-sinav-10391245_7505_amp

SINAV SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınavlar 13 Ocak ve 14 Ocak tarihlerinde yapılacaktır. Sorular ise 15 Ocak 2018 Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi e-Kampüs sayfasında yayınlanacaktır. Soruların hepsi yayınlanıp cevaplar resmi olarak sistemde gözükecektir.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar artık 10 gün içerisinde açıklanmaktadır. Sınav 14 Ocak 2018 tarihinde bitiyor. Sonuçlar en geç 24 Ocak 2018’e kadar açıklanacaktır.

1785222_940x531

SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi g eçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu ama çla kullanılabilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksi k olsa öğrenci sınava alınmaz.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF MAZERET SINAVI YAPILACAK MI?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Açıköğretim Fakültesi, 1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin (Anadolu, Atatürk ve İstanbul) ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/11/2015 tarihli ve 8/6 sayılı kararıyla kabul edilen, 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı; 22/12/2016 tarihli ve 9/5 sayılı ve 03/01/2017 tarihli ve 1/10 sayılı kararlarıyla değişiklik yapılan; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 4. maddesi; “Çoktan seçmeli sorulardan oluşan test sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılır. Elde edilen sonuç ile bir sorunun puan değeri çarpılarak sınav notu hesaplanır. Sınav notu sıfırın altındaysa bu not sıfır olarak kabul edilir.” şeklinde düzenlenmiştir.

aofden_4_yanlis_1_dogru_uygulamasi_ile_ilgili_onemli_karar_1486728710_3278

AÖF NEDİR?

Uzaktan öğretim, “öğrencinin iletişim teknolojilerinden yararlanarak öğrenmesini sağlayan” çağdaş bir uygulamadır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan pek çok ülkede uygulanmakta olan uzaktan öğretim yoluyla her yaş her gelir ya da her meslek grubundan insanın, üretkenliklerini yitirmeden, öğrenimlerini kendi hız ve kapasitelerine göre ayarlayarak eğitimlerini sürdürdükleri bir sistemdir. Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve eğitim araçlarını iletişim teknolojileri ile bir araya getiren eğitim modellerini kapsayan uzaktan eğitim, çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayan bir eğitim felsefesidir.

2015-2016 öğretim yılında “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”, “Sağlık Yönetimi”, “Sosyal Hizmet” ve “Yönetim Bilişim Sistemleri” lisans programları yeni açılmıştır.

2018 AÖF sınav giriş yerleri belli oldu mu? ile ilgili etiketler 2018 aöf sınav yerleri belli oldu mu sorgula
GÜNÜN VİDEOSU

DEM Partililerden akıl almaz ırkçılık ve bölücülük: Batı'dan gelip toprağımıza sahip çıkıyorsunuz!

Mardin Belediyesi'ne kayyum atanmasını protesto eden DEM Partili göstericilerin sarf ettiği skandal sözler büyük tepki çekti. Kalabalık içerisinde bulunan kadın, "Bizim ülkemiz bizim memleketimiz. Biz kendi memleketimizde yaşayamıyoruz sizin yüzünüzden. Siz kimsiniz ki batıdan gelip toprağımıza sahip çıkmaya çalışıyorsunuz?" dedi.