2018 Dünya Kupası hangi takımlar üst tura çıktı? İşte eşleşmeler ve maç saatleri...

2018 Rusya Dünya Kupası grup aşaması maçları tamamlandı. G Grubu'nda oynanan İngiltere - Belçika ve Panama - Tunus karşılaşmaları ile Dünya Kupası grup maçlarının tamamlanması ile son 16 turuna yükselen takımlar belli oldu. Futbolseverler hangi ekiplerin karşı karşıya geleceğini merak ediyor. Peki 2018 Dünya Kupası eşleşmeleri ne oldu? Hangi takımlar üst tura çıktı? Eşleşmeler ve maç saatleri nedir? Detaylar haberimizde...

2018 Dünya Kupası eşleşmeleri ne oldu? Dünya Kupası grup maçları G Grubu'nda oynanan İngiltere - Belçika ve Panama - Tunus müsabakalarının gerçekleşmesi ile tamamlandı. Grup maçlarının bitmesiyle birlikte son 16 turuna yükselen takımlar belli oldu. Yeni eşleşmeler ve maç saatleri taraftarlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Peki 2018 Dünya Kupası eşleşmeleri ne oldu? Hangi takımlar üst tura çıktı? Eşleşmeler ve maç saatleri nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

2018 Dünya Kupası hangi takımlar üst tura çıktı? İşte eşleşmeler ve maç saatleri...

SON 16 TURUNDAKİ EŞLEŞMELER BELLİ OLDU
2018 FIFA Dünya Kupası'na yarın ara verilecek ve bu aranın ardından 30 Haziran'da son 16 turu start alacak.

Son 16 turundaki eşleşmeler ve program şu şekilde:

- 30 HAZİRAN -

17.00 Fransa - Arjantin

21.00 Uruguay - Portekiz

- 1 TEMMUZ -

17.00 İspanya - Rusya

21.00 Hırvatistan - Danimarka

- 2 TEMMUZ -

17.00 Brezilya - Meksika

21.00 Belçika - Japonya

- 3 TEMMUZ -

17.00 İsveç - İsviçre

21.00 Kolombiya - İngiltere

2018 Dünya Kupası hangi takımlar üst tura çıktı? İşte eşleşmeler ve maç saatleri... - Resim : 2

JAPONYA FAİR-PLAY İLE TURLADI!

Dün akşam oynan son grup maçında Japonya ile Senegal'in averaj ve puanları eşit olunca, gördükleri kart sayılarına bakıldı. Sarı kart sayısı daha fazla olan Senagal Fair-play kurbanı oldu. Fair-play' de grubun en yüksek puanına sahip Japonya, bu puan farkı ile Senegal'i geride bıraktı.


2018 FIFA DÜNYA KUPASI

2018 FIFA Dünya Kupası, 21. FIFA Dünya Kupası organizasyonudur. Turnuvanın ev sahibi, 2 Aralık 2010'da yapılan oylama sonucunda kazanan Rusya'dır. Turnuvadaki maçlar 12 farklı stadyumda 14 Haziran 2018 ile 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında oynanacaktır.

Bu Rusya'nın ev sahipliği yaptığı ilk FIFA Dünya Kupası olacaktır. Rusya Futbol Federasyonu tarafından organize edilecek olan turnuva, Doğu Avrupa'da düzenlenen ilk turnuva olacaktır.


FIFA Dünya Kupası finallerini sunmak için Rusya'dan toplam 11 şehir seçilmiştir. Bunlar: Kaliningrad, Kazan, Moskova, Nijniy Novgorod, Rostov-na-Donu, Sankt-Peterburg, Samara, Saransk, Soçi, Volgograd, ve Yekaterinburg'dur. Turnuva maçları, 11 ev sahibi şehirde bulunan 12 stadyumda yapılacaktır. 12 stadyum, FIFA'nın turnuva düzenleyecek ülkeye koştuğu minimum stadyum sayısı şartıdır. 12 stadyumdan 3'ü restorasyon görüp, 9 tanesi ise Aralık 2017'ye dek inşa edilmiştir.

32 takımın katılacağı turnuvanın grup aşamasında takımlar dörderli sekiz gruba ayrılacak ve her grupta takımlar tek devreli lig usulü mücadele edecektir. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar son 16 turuna yükselecektir. Ev sahibi Rusya, otomatik olarak A1 pozisyonuna yerleşecek ve 14 Haziran 2018 tarihinde açılış maçını oynayacaktır.

 GOL YEMEYEN TEK TAKIM URUGUAY

Grup aşamasında gol yemeyen tek takım ise Uruguay oldu.

A Grubu'nda 3'te 3 yaparak son 16 turuna yükselen ve B Grubu ikincisi Portekiz ile eşleşen Uruguay, 3 maçında da kalesini gole kapatan tek takım olmayı başardı. Galatasaraylı file bekçisi Fernando Muslera'nın kalesinin korduğu Uruguay, ilk maçında Mısır'ı ve ikinci maçında Suudi Arabistan'ı 1-0, son maçında ise Rusya'yı 3-0 mağlup ederek +5 averaj ve 9 puan ile birlikte son 16 turuna yükselme başarısı gösterdi. Uruguay, A Grubu'nda oynadığı 3 maçta da gol yemezken, bu karşılaşmalarda kalesini gole kapatan file bekçisi, Fernando Muslera oldu. Galatasaray'da forma giyen Muslera, tüm grup maçlarında forma giyip gol yemeyen tek kaleci olmayı başardı.

RUSYA

Rusya (Rusça: Росси́я, Rossiya, UFA: Bu ses hakkında [rɐˈsʲijə] (yardım·bilgi)) veya resmî adıyla Rusya Federasyonu (Rusça: Росси́йская Федера́ция, Rossiyskaya Federatsiya, UFA: Bu ses hakkında [rɐˈsʲijskəjə fʲɪdʲɪˈraʦəjə] (yardım·bilgi)), kuzey Avrasya'da bir ülkedir.Yönetim şekli federal yarı başkanlık tipi cumhuriyettir. Kuzeybatıdan güneydoğuya Rusya, Norveç, Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya (ikisi birden Kaliningrad Oblastı ile), Beyaz Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Çin, Moğolistan ve Kuzey Kore ile komşudur. Deniz sınırı olarak Ohotsk Denizi ile Japonya ve Bering Boğazı ile bir ABD eyaleti olan Alaska ile de komşudur. 17,075,400 km²'lik yüzölçümü ile dünyanın en geniş ülkesidir ve dünya yaşam alanının sekizde birini kapsar. Rusya aynı zamanda 2014 yılı itibarı ile 144 milyon nüfusuile dünyanın en kalabalık dokuzuncu ülkesidir. Kuzey Asya'nın tamamına ve Doğu Avrupa'nın büyük bir kısmına uzanan Rusya, dokuz zaman dilimine yayılır ve üzerinde çok çeşitli çevre ve yerşekilleri bulunur.

Rusya'nın tarihi 3. ve 8. yüzyıllar arasında Avrupa'da tanınan bir grup olarak ortaya çıkan Doğu Slavları ile başlamaktadır. 9. yüzyılda Varegler tarafından kurulan ve yönetilen Orta Çağ Kiev Rus Devleti ortaya çıktı. 988 yılında Bizans İmparatorluğu'ndan Ortodoks Hıristiyanlığı kabul edilerek,sonraki milenyum için Rus kültürü tanımlanan Bizans ve Slav kültürleri sentezi başladı.Daha sonra Kiev Knezliği bir dizi küçük devletler halinde parçalandı ve topraklarının çoğunluğu Moğollar tarafından istila edilip Altın Orda Devleti'nin kolları haline geldi.[15] Altın Orda Devleti'nden bağımsızlığını ilan eden Rus prenslikleri yavaş yavaş yeniden birleşip Moskova Knezliği'ni kurmuş ve Kiev Knezliği'nin kültürel ve siyasi mirasının ardılı olmuştur. 18. yüzyıla gelindiğinde, büyük ölçüde fetih, ilhak ve keşif yoluyla Avrupa'da Polonya'dan Kuzey Amerika'da Alaska'ya kadar uzanan tarihin en büyük üçüncü imparatorluğu olan Rus İmparatorluğu haline geldi.

1917 Ekim Devrimi'nden sonra Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti, dünyanın ilk anayasal sosyalist devleti ve II. Dünya Savaşı'nda Müttefiklerin zaferinde belirleyici bir rol oynayan tanınmış bir süpergüç olan Sovyetler Birliği'nin en büyük ve önde gelen kurucusu oldu.Sovyetler döneminde dünyanın ilk yapay uydusu ve ilk insanlı uzay uçuşu dahil olmak üzere, 20. yüzyılın en önemli teknolojik başarıları gerçekleştirildi. Rusya Federasyonu, Sovyetler'in dağılmasının ardından 1991'de kurulmuştur ve SSCB'nin ardılı olarak tanınmaktadır.

Rusya ekonomisi, GSYİH'ya göre dünyanın en büyük dokuzuncu ve satın alma gücü paritesi göre altıncı ekonomisidir. Rusya dünyanın en büyük maden ve enerji kaynaklarından birine sahiptirve dünyanın en büyük petrol ve doğal gaz üreticisidir. Rusya, tanınmış beş nükleer silahlı devletten biridir ve dünyanın en büyük kitle imha silah stoklarına sahiptir. Rusya, büyük güçlerden biri olup Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi, G8, G20, Avrupa Konseyi, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği, Şanghay İşbirliği Örgütü, Avrasya Ekonomi Topluluğu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Dünya Ticaret Örgütü üyesi ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nun önde gelen üyesidir.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.