2018 Dünya Kupası'nı kim kazandı? Fransa mı, Hırvatistan mı? İşte 2018 Dünya Şampiyonu!

Tüm dünyanın kilitlendiği 2018 FIFA Dünya Kupası finali kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Peki 2018 Dünya Kupası'nı kim kazandı? Fransa mı, Hırvatistan mı? İşte 2018 Dünya Şampiyonu! Detaylar haberimizde sizi bekliyor.

Bir ay boyunca futbol şöleninin yaşandığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda kazanan belli oldu. Dünyanın kilitlendiği maçın sonucunda 2018 Dünya Kupası'nı kim kazandı? Fransa mı, Hırvatistan mı? İşte 2018 Dünya Şampiyonu! Soluksuz izlenen maçla ilgili bilgiler ve bu soruların yanıtlarını sizin için bir araya getirdik.

2018 Dünya Kupası'nı kim kazandı? Fransa mı, Hırvatistan mı? İşte 2018 Dünya Şampiyonu!


2018 DÜNYA KUPASI'NI KİM KAZANDI?
31 gün süren Dünya Kupası müthiş bir maçla kapanış yaptı. Finale kadar oynadıkları futbolla burayı hakeden iki takımın mücadelesini 4-2'Lik skorla Fransa kazandı.

Maça çok hızlı başlayan Fransa 18. dakikada Mario Mandzukic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Bu gole Hırvatistan'ın cevabı ise gecikmedi. 28. dakikada Beşiktaşlı Domagoj Vida'nın asistiyle Ivan Perisic'in skora eşitliği getirdi.

Karşılamanın 38. dakikasında ise 'Var' kararıyla Fransa penaltı atışı akzandı. Topun başına geçen Antoine Griezmann bir kez daha Fransa'yı öne geçirirken, ilk yarı da bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarının hakimi tamaman Fransa'ydı. 59. dakikada Paul Pogba'nın golüyle maçta skor 3-1'e gelirken, turnuvanın yıldızlarından Kylian Mbappe 65. dakikada skoru 4-1'e taşıyan golü kaydetti. Kylian Mbappe bu golle Pele ile birlikte Dünya Kupası'nda en genç gol atan futbolcu oldu.

Fransa önünde beklenmedik bir şekilde farklı geriye düşen Hırvatistan Hugo Lloris'in büyük hatasını değerlendiren Mario Mandzukic ile farkı ikiye indirse de Fransa kalan dakikalarda geri dönüşe izin vermedi ve maç 4-2'lik skorla sona erdi.

Fransa bu sonuçla birlikte Dünya Kupası'nı kazanmış oldu.

 FRANSA'NIN 2 DÜNYA KUPASI

Fransa bu şampiyonlukla ikinci kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu. 1998'de finalde Brezilya'yı mağlup eden Fransa 2006'da finalde İtalya'ya kaybetmişti.

DESCHAMPS TARİHE GEÇTİ

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps hem teknik direktör hem de futbolcu olarak Dünya Kupası kazanan 3. isim oldu.

2018 Dünya Kupası'nı kim kazandı? Fransa mı, Hırvatistan mı? İşte 2018 Dünya Şampiyonu! - Resim : 2

FRANSA MİLLİ TAKIMININ KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

Futbolcu kökenli teknik adamlardan Fransız Didier Deschamps'ın 2012 yılından bu yana çalıştırdığı Fransa, Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus ile A Grubu'nda mücadele etti.

Fransa, elemelerde çıktığı 10 maçın 7'sinden galip, 2'sinden beraberlikle ve 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçların ardından Fransa, A Grubu'nu 23 puanla lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı.
Eleme maçlarında rakip ağları 18 kez havalandırırken kalesinde 6 gole izin veren Fransa,

RUSYA 2018 BİLETİNİ ŞU SONUÇLARLA ALDI:

Belarus-Fransa: 0-0

Fransa-Bulgaristan: 4-1

Hollanda-Fransa: 0-1

Fransa-İsveç: 2-1

Lüksemburg-Fransa: 1-3

İsveç-Fransa: 2-1

Fransa-Hollanda: 4-0

Fransa-Lüksemburg: 0-0

Bulgaristan-Fransa: 0-1

Fransa-Belarus: 2-1

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

Önceki Dünya kupalarında Zinedine Zidane, Thierry Henry, Patrick Vieira, David Trezeguet ve Michel Platini gibi yıldız oyuncuların forma giydiği Fransa, Raphael Varane, Kylian Mbappe, Paul Pogba ve Antoine Griezmann gibi önemli oyuncularıyla bu turnuvada da şampiyonluk kovalayacak.

Dünya Kupası'nın favori adayları arasında yer alan Fransa'nın Rusya biletini cebine koymasında en büyük katkıyı, elemelerde ağları 4'er kez sarsan Olivier Giroud ve Griezmann sağladı.

DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 14 kez katıldı.

Organizasyon tarihinde 59 maça çıkan Fransızlar, bu müsabakalardan 28'ini kazandı, 12'sinden beraberlikle, 19'undan mağlubiyetle ayrıldı. Son 5 turnuvanın tamamına katılan Fransızlar, Dünya Kupası tarihi boyunca 106 gol attı, kalesinde 71 gol gördü.

Evinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Fransa, Dünya Kupası'nda iki kez üçüncülük elde ederken, bir kez de finalde kaybetti.

FRANSA'NIN DÜNYA KUPASI ÖZETİ

1930 - Grup aşaması

1934 - Birinci tur

1938 - Çeyrek final

1954 - Grup aşaması

1958 - Üçüncülük

1966 - Grup aşaması

1978 - Grup aşaması

1982 - Dördüncülük

1986 - Üçüncülük

1998 - Şampiyonluk

2002 - Grup aşaması

2006 - Finalist

2010 - Grup aşaması

2014 - Çeyrek final

DÜNYA KUPASI KADROSU

Kaleciler: Alphone Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marsilya)

Defans: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Olympique Marseilya), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Orta saha: Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvet: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Siant-Germain), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Olympique Marsilya), Ousmane Dembele (Barcelona)

2018 Dünya Kupası'nı kim kazandı? Fransa mı, Hırvatistan mı? İşte 2018 Dünya Şampiyonu! ile ilgili etiketler Fransa Hırvatistan 2018 dünya kupası kim kazandı 2018 dünya şampiyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.