2018 Göçebe Oyunları nedir? 2020 nerede düzenlenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılında Göçebe Oyunları'nın Türkiye'de düzenleneceğini duyurdu. 2018 Göçebe Oyunları nedir? Nerede düzenlendi? 2020 Göçebe Oyunları nerede düzenlenecek? Detayları bu haberden okuyabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Kırgızistan temaslarını değerlendirirken, Göçebe Oyunları'na da değindi. 2018 Göçebe Oyunları nedir? 2020 Göçebe Oyunları nerede düzenlenecek? Konuyla ilgili bilgileri haberimizde bir araya getirdik.

2018 Göçebe Oyunları nedir? 2020 nerede düzenlenecek?

2018 GÖÇEBE OYUNLARI NEREDE OLACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılında Göçebe Oyunları'nın Türkiye'de düzenleneceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde Kırgızistan temaslarını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği görüşmelere dair bilgiler veren Erdoğan açılışına katıldığı Göçebe Oyunları'nın 2020 yılında ülkemizde düzenleneceğini müjdeledi.

2018 Göçebe Oyunları nedir? 2020 nerede düzenlenecek? - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında ''Kültürel bağlarımızı daha da güçlendirecek olan Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin açılışını gerçekleştirdik. 3. Göçebe Oyunlarının açılışına katıldık. Kırgızistan’ın dünya kültür mirasına kazandırdığı bu oyunları, 2020 yılında inşallah ülkemizde düzenleyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

 GÖÇEBE OYUNLARI NEDİR?
Dünya Göçebe Oyunları (World Nomad Games) - çoğunlukla Orta Asya ağırlıklı dünya çapında düzenlenen oyunlardır. Oyunlarda yer alan başlıca ülkeler Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Moğolistan, Tacikistan, Rusya (Özellikle Saha, Buryatya, Altay, Kalmıkya, Başkurdistan) ve Afganistan'dır.

Sporlar ve Dallar (2014 Oyunları)
Alysh (bir tür güreş),
Salburun,
Shagai,
At Sürme (At Chabysh),
Er Enish,
Toguz korgool,
Kurash,
Gökbörü (Kok-boru)

2018 Göçebe Oyunları nedir? 2020 nerede düzenlenecek? ile ilgili etiketler 2018 Cumhurbaşkanı Erdoğan göçebe oyunları nedir nerede düzenlendi 2020'de nerede düzenlenecek
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da kadın cinayeti: Uzman çavuş M. Recai Işık eşini katledip kafasına sıktı

Boşanma aşamasındaki eş cinayetlerine bir yenisi Diyarbakır'da eklendi... Uzman çavuş Muhammed Recai Işık boşanma aşamasındaki eşi Bedriye Işık'ı çarşıdaki bir iş yerinin önünde tabancayla öldürdü, ardından kafasına sıkarak kendi yaşamına da son verdi.