2018 MEB Özel okul teşvik sonuçları

Özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı! 6 Eylül tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından bugün sonuçlar açıklandı. Özel okul teşvik sonuçlarının nasıl sorgulanacağı araştırılıyor. Peki, Özel okul teşvik sonuçları nasıl sorgulanır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı. 6 Eylül tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından özel okul teşvik sonuçları merakla bekleniyordu. Özel okul teşviklerinin nasıl sorgulanacağı araştırılan konular arasında. Peki, Özel okul teşvik sonuçları nasıl sorgulanır? İşte, özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı! Tüm detaylarıyla haberimizde...

2018 MEB Özel okul teşvik sonuçları

75 bin öğrencinin eğitim öğretim desteği kapsamında sonuçlarına kilitlendiği özel okul teşvik başvurusu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. İşte, özel okul teşvik sonuçları hakkında detaylı bilgiler

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

75 bin öğrencinin eğitim öğretim desteği kapsamında sonuçlarına kilitlendiği özel okul teşvik başvurusu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. İşte, özel okul teşvik sonuçları hakkında detaylı bilgiler

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETİ NE KADAR?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2018-2019 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 290 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 960 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 610 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2018-2019 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

TEŞVİK ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Teşvik sonuçlarına göre eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, üç parçaya ayrılacak olan bu bedelin %35’lik kısmını Kasım, %35’lik kısmını Şubat ve %30’luk kısmını Haziran ayında alacak. Bu bedeller, destek alan öğrencinin okullarına ödenecek.

NAKİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞSE BİLE DESTEK DEVAM EDECEK

Destek almaya hak kazandığı okuldan, destek kapsamında yer alan farklı bir okula nakil olan öğrencilerin nakil ücretleri kesilmeyecek. Bu durumdaki öğrenciler için yapılacak ödemeler, ödeme tarihlerinde e-Okulda oluşturulan liste üzerinden kayıtlı olduğu okuluna yapılacak.

EK YERLEŞTİRME 24 EYLÜL'DE

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 24-28 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

ÖZEL OKUL YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı, milli eğitime bağlı olan işleri yürütür. Bu işlemler, yürütme, denetleme ve hizmet verme şeklinde gerçekleşir. Atama ve eğitime dair her işlem burada ayarlanır ve yürütülür.

MEB’in ilk görevi Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak bu doğrultuda öğrencilere tarihi, kültürel, manevi, ahlaki ve milli değerleri aşılamaktır.

Ücretsiz eğitimin okul çağına gelmiş çocukların, öğrenciliklere verilmesi ve yükseltilmesi gibi görevlerde MEB’e aittir.

Eğitim ve Öğretim kurumlarının denetlenmesi ve takibinden sorumludur.

Yükseköğretim öğrencilerinin maddi olarak ihtiyaçlarının karşılamak ve beslenmelerini karşılamak da MEB’in görevleri arasında yer alır.

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin devlet eliyle yürütülmesi düşüncesi ilk kez II. Mahmut döneminde gündeme gelmiştir. Bu döneme kadar vakıflar tarafından yürütülmüş olan eğitim ve öğretim hizmetleri, 17 Mart 1857 tarihinde Maarif-i Umumiye Nezareti uhdesine verilmiştir. Böylelikle eğitim ve öğretim hizmetlerinden sorumlu bir nazır (bakan) meclis-i vükela içinde yer almıştır. Nezaretin kuruluşuyla okullar sıbyan, rüştiye ve mekâtib-i fünün-i mütenevvia olarak üç dereceye ayrılmıştır.

Eğitim sistemimize ilişkin ilk yasal düzenleme 1869 yılında çıkarılan Maarif-i Umumiye Nizamnamesidir (Genel Eğitim Tüzüğü). Bu tüzük ile eğitim hakkı, eğitim yönetimi, eğitim sisteminin belirlenmesi, eğitim ödenekleri, öğretmen yetiştirme ve istihdamı, taşra teşkilatı ve sınav sistemleri gibi hususlar düzenlenmiştir. Aynı zamanda merkez örgütünde ilmi ve idari olmak üzere iki daireden oluşan Meclis-i Kebir-i Maarif (Büyük Eğitim Meclisi) ile il düzeyinde Maarif Meclisleri kurulmuştur. 1872 yılında Büyük Eğitim Meclisi tek meclis haline getirilerek daireler öğretim basamaklarına göre düzenlenmiştir. Bu daireler; Mekatib-i Sıbyan (İlkokul), Mekatib-i Rüştiye (Ortaokul), Makatib-i Aliye (Yüksek Okul), Telif ve Tercüme ile Matbaalar (Yayın) daireleridir.

Okullardaki beden eğitimi, spor ve izcilik eğitimi ile ilgili hizmetleri yürütmek.

Türk vatandaşlarını yurt dışında yapılacak eğitim ve öğretim ile ilgili hizmetlerini düzenlemek ve yürütmek.

Diğer bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarca açılan yükseköğretim dışında kalan örgün ve yaygın eğitim kurumlarının denklik derecelerini belirlemek, program ve yönetmelikleri birlikte hazırlamak ve onaylamak.

Eğitim ve öğretimle ile ilgili işlerde sorumlu olan bu bakanlık, okulların tatili, açılışı- kapanışı gibi birçok düzenleme ve karar da bu bakanlıkta çıkar.

Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır.

Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

 

2018 MEB Özel okul teşvik sonuçları ile ilgili etiketler 2018 özel okul teşvik sonuçları ekranı
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.