2018 Sağlık Bakanlığı işçi alımları başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde 19 bin kamu işçisi alacak. Vatandaşlarımız ise bu konu hakkında araştırma yapıyor. İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek başvurularda KPSS şartı aranacak.Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılı kamu işçisi alımları için bu yıl geçtiğimiz yıllara göre farklı bir yol izlenecek.Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde 3 kısım halinde toplamda 19 bin kişilik alım planlıyor. Peki, 2018 Sağlık Bakanlığı işçi alımları başvuru şartları neler? Hangi kadrolara alım var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. 2018 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı 19 bin işçi alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Sağlık Bakanı Demircan, 27 bin kişilik alımında 3 kısım halinde yapılacağını bu alımlar için ilk kısım ilanının önümüzdeki hafta yayımlanacağını belirtmişti. Peki, 2018 Sağlık Bakanlığı işçi alımları başvuru şartları neler? Hangi kadrolara alım var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

2018_Saglk_Bakanlg_isci_almlar_basvuru_sartlar_neler_Hangi_kadrolara_alm_vars

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılı kamu işçisi alımları için bu yıl geçtiğimiz yıllara göre farklı bir yol izlenecek. Kamuda taşeron işçiliğin kaldırılmasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı bundan sonraki alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştirmek durumunda kaldı. Bu bakanlığın 2018 yılı planları içerisinde yer alan 19 bin kişilik alım için de geçerli. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içerisinde 3 kısım halinde toplamda 19 bin kişilik alım planlıyor. Bu alımların hizmetli, şoför gibi pozisyonlar için gerçekleşeceği, söz konusu işçi alımlarının yanı sıra 27 bin kişilik uzman, teknisyen, laborant, ebe hemşire alınacağı öğrenildi. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Demircan, 27 bin kişilik alımında 3 kısım halinde yapılacağını bu alımlar için ilk kısım ilanının önümüzdeki hafta yayımlanacağını belirtmişti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

2018_Saglk_Bakanlg_isci_almlar_basvuru_sartlar_neler_Hangi_kadrolara_alm_varsasfas

19 BİNİ İŞÇİ, 27 BİNİ SÖZLEŞMELİ 10 BİNİ DOKTOR 56 BİN KİŞİ ALINACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şu bilgileri verdi: "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak."

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

jssdfhsahdf2018_Saglk_Bakanlg_isci_almlar_basvuru_sartlar_neler_Hangi_kadrolara_alm_var

TÜRKİYE İŞ KURUMU NEDİR?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

II. Dünya Savaşını müteakip dönemde sosyal devlet prensibinin dünyada revaç bulması dolayısıyla Türkiye’de de bir kamu istihdam kurumu kurulması gündeme gelmiş ve 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı kanun ile “İş ve İşçi Bulma Kurumu” adı ile bir kurum kurulmuştur. Bölge Müdürlükleri şeklinde tesis olunan İş ve İşçi Bulma Kurumu, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirmek şeklinde özetlenebilecek olan temel istihdam hizmeti yanında özellikle 1960’lardan itibaren yoğun olarak yurt dışına işçi gönderilmesi ile ilgili görev ifa etmiştir.

Uluslararası ILO sözleşmeler gereği tamamen lağvedilmeyen ancak oldukça küçülen kurum, Soğuk Savaş sonrası dönemde gelişen 3. kuşak insan hakları anlayışının hükûmetler üzerindeki oluşturduğu etki ile reformlardan payını almıştır. 2003 yılında çıkarılan 4857 sayılı yeni İş Kanunu yanında İş ve İşçi Bulma Kurumu da 4904 sayılı kanun ile Türkiye İş Kurumu’na dönüştürülmüştür. Bu doğrultuda özellikle 2000’lerden itibaren bir sosyal politika aracı olarak çıkan işsizlik sigortası kavramının uygulamaya 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile bir İşsizlik Sigortası Fonu kurularak görevin İŞKUR’a verilmesi üzerine kurumun kayıtlı iş arayan ve işveren veri tabanları çok büyümüştür.

2008 Dünya Ekonomik Krizi dolayısıyla işsizlik sigortası hizmetlerinin yanı sıra Ücret Garanti Fonu, İş Kaybı Tazminatı ve Kısa Çalışma Ödeneği hizmetlerinin fiilen uygulamaya girmesi ile yetki ve sorumluluğu genişlemiştir. Öte yandan bu dönemde İşgücü Yetiştirme Kursları ve Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) ile işgücü piyasasında etkisi artan kurumun özellikle 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taşra teşkilatı olan Bölge Çalışma Müdürlüklerinin lağvedilerek İŞKUR il müdürlüklerine katılması ile genişleyen insan kaynakları, 2012 yılında yapılan 4000 kişilik iş ve meslek danışmanı (kısaca İMD) alımları ile bambaşka bir çehre kazanarak 8000 kişiye kadar çıkmıştır.

2018 Sağlık Bakanlığı işçi alımları başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler sağlık bakanlığı 2018 başvuru şartları neler hangi kadrolara alım var
GÜNÜN VİDEOSU

DEM Partililer Özgür Özel'e 'Selo'ya selam gönder' diyerek küfür etti!

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyareti tepki çeken Özgür Özel'e DEM Partililer, 'Demirtaş'a selam gönder' diyerek Kürtçe küfürler etti.