2018 Sultangazi kurban kesim yerleri

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla, kurban kesim ve satış yerleri araştırılmaya başlandı. Sultangazi Belediyesi kurban kesim imkanlarını sizin için derledik. Peki, Sultangazi bölgesi kurban kesim ve satış yerleri nerelerdir? Tüm detaylarıyla haberimizde.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kurban kesim ve satış yerlerini araştırmaya başladı. Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Mekezi hakkındaki bilgileri sizin için derledik. Peki, Sultangazi bölgesi kurban satış ve kesim yerleri nerelerdir? Bütün detaylarıyla haberimizde...

2018 Sultangazi kurban kesim yerleri

Sultangazi Belediyesi, İstanbul’un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni bu yıl da hizmete sunuyor. 120 bin metrekare alan üzerine kurulan merkezde 580 kurban satış çadırı, 100 kurban kesim çadırı ve 20 hizmet çadırı kuruluyor. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen kurbanlıklar burada satışa sunulacak.

Sultangazi Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında İstanbul'un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni oluşturuyor. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde görücüye çıkacak.

MERKEZ 25 BİN HAYVAN KAPASİTELİ

120 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 700 çadır kurulacak. Bu çadırlardan 580 adeti kurban satışı, 100 adeti kurban kesim ve 20 çadır ise hizmet çadırı olarak olacak. Merkez, 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli olacak. Kurban Satış ve Kesim Merkezi, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar düşünülerek yapılıyor.

KURBAN KESİM ALANLARI

Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Kurban kesim alanına otomatik kesim konteynerleri konulacak ve beton zeminle kaplanacak. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak. Gerekli ışıklandırma . ses ve havalandırma tertibatları kurulacak.

Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin Özellikleri.

-Kurban Satış ve Kesim Merkezi 120 bin metrekare alan üzerine yapıldı.

-Merkeze idari, dinlenme ve karantina çadırlarıyla birlikte toplam 700 çadır kuruldu.

-Kurban Satış ve Kesim Merkezi 25 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli.

-Merkezde sürekli veteriner bulundurulacak.

-AB standartlarında kesim konteynerleri yer alacak. Merkezde günlük 3 bin büyükbaş hayvan kesilebilecek.

-Kesim Yerleri kapalı alanlarda kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturulacak.

-Merkezde kurban satış ve diğer donatı alanlarına gerekli ışıklandırma, ses ve havalandırma tertibatları kurulacak.

-Kesim alanının zemini beton zeminle kaplanacak.

-Mobil banka şubesi açılacak.

-Ücretsiz internet (Wi-fi) hizmeti verilecek.

-1.000 araçlık otopark yapılacak.

-Mescit ve kafeterya yer alacak.

-Banyo ve WC’ler kurulacak.

KURBAN

İnsanlık tarihi boyunca hemen bütün dinlerde kurban uygulaması mevcut olmakla birlikte şekil ve amaç yönüyle aralarında farklılıklar bulunur. Kur’an’da Hz. Âdem’in (a.s.) iki oğlunun Allah’a kurban takdim ettiklerinden söz edilir. (el-Mâide 5/27); bir başka âyette de ilâhî dinlerin hepsinde kurban hükmünün konulduğuna işaret edilir. (el-Hac 22/34) Ancak Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta kurban telakkisi bir hayli değişikliğe uğramıştır. Hıristiyanlık’ta İsâ’nın (a.s.) çarmıha gerildiği ve bunun insanoğlunun aslî günahına karşı Baba’nın (haşa Allah’ın) oğlu İsâ’yı (a.s.) feda etmesi olduğu inanışıyla kurban telakkisi özel bir anlam kazanmıştır.

İslâm’da kurbanın dinî hükmüyle ilgili olarak Kur’an’da, Hz. Peygamber’in sünnetinde önemli açıklamalar yer almış, bu çerçevede oluşan fıkıh kültüründe de konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hükümler derlenmiştir.

KOYUN NEDİR?

Eti, sütü, yapağısı ve derisi için yetiştirilen, geviş getirenlerden evcil bir hayvandır. Erkeğine Koç, dişisine marya, yavrusuna kuzu denir. Yeryüzünde ilk olarak Orta Asya'nın yayla ve dağlarında yabani olarak yaşamıştır. Neanderthal çağına, yani 10-20 bin yıl öncesine ait İsviçre göl evleri kalıntılarında yünlü kumaş parçalarına rastlanması koyunun ilk evcilleştirilen hayvanlardan biri olduğunu ispatlar. M. O. 4.000 yılında Babilliler dokumacılıkta yün kullanıyorlardı. Türkistan'ın güneyinde Anan'da yapılan kazılarda M. Ö. 800 yılına ait ağıl kalıntılarında koyun iskeletlerine rastlanmıştır.

Bugün hemen hemen yeryüzünün her tarafına yayılan koyunun kas yapısı ve duyumları fazla gelişmiş değildir. Uysal, yumuşak başlı bir hayvandır. Bağımsız ve özgür bir hayattan hoşlanmaz. Sürü halinde yaşamak koyunun en önemli özelliğidir. Koyun, yetiştirilmesine keçiden daha fazla önem verilen bir hayvandır. Sürekli ve dikkatli bakım ister. Gerçekten de koyun, vücudundaki yün yönünden başlı başına bir değerdir. Seçkin koyun ırklarının yetiştirimine çalışılır. Böylece daha yüksek nitelikte ve bol yün veren koyun cinsleri elde edilir.

Yurdumuzda yetiştirilen koyunlardan eti ve sütü için beslenenlerin en iyisi ''Kıvırcık'' tır. Trakya ve Marmara bölgelerinde yetişir. Beyaz renkli, küçük kuyrukludur. Etleri tatlıdır. Yünlerinin çeşidi kötü olduğundan yapağılarından yararlanılamaz. Büyük kuyruklu koyunlara ise ''Karaman'' ve ''Dağlıç'' denir. Karaman cinsi '''Akkaraman'' ve ''Kızıl Karaman'' veya öbür adıyla ''Morkaraman'' olmak üzere iki çeşittir. Orta ve Doğu Anadolu'da yetiştirilirler. Eti Kıvırcığınki gibi tatlı olan Dağlıç ise Orta Anadolu ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Kuyrukları çok iri bir yağ deposudur. Bir de İzmir dolaylarında beslenen ve evvelce Sakız adasından getirilen ''Sakız'' koyunları vardır. Renkleri beyaz, iri hayvanlardır. Ekseriya ikiz veya üçüz doğururlar. Bakımları çok güçtür.

GÜNÜN VİDEOSU

Ferdi Tayfur'un Almanya turnesinden parmak ısırtan performans!

Ferdi Tayfur, 45 yıl önce 1980 yılında Avrupa Turnesi kapsamındaki Almanya konserinde Gönül Oyunu-Zehirli Çiçek eserini seslendiriyor. Tayfur, hiçbir geri vokal, elektro destek almadan şarkıyı hareketli başlatıp, uzun havayla sürdürüp yine hareketli bir sonla tamamlıyor.