2018 Ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları 2018 yılında da araştırılan konular arasında yer alıyor. MEB ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Devlet kurumlarında çalışmak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Peki, 2018 ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmen atama sonuçları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

Ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanır sorusu araştırılıyor. Ücretli öğretmen mülakat atama sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Peki, 2018 ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Ücretli öğretmen atama sonuçları! Tüm detaylarıyla haberimizde...

2018 Ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretli öğretmenlik mülakat sonuçları 2018 yılında da araştırılan konular arasında yer alıyor. MEB ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Devlet kurumlarında çalışmak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. MEB’in belirlediği tarihlerde adaylar başvurularını gerçekleştiriyorlar. MEB tarafından 2858 öğretmen atamasına yönelik olarak sözlü sınavlar 5 Ekim 2018- 14 Ekim 2018 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Başvuru şartları arasında MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak, MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 13 Haziran 2018 tarihi itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak yer alıyordu. MEB'e bağlı resmi okullarda görev yapan ücretli öğretmenler arasından yapılacak sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 26 Eylül’de sona erdi. 5 bin atamanın ardından boş kalan 2 bin 858 kontenjan için yeniden başvuru alındı. Başvuruları onaylananlar sözlü sınava girdiler. Tercihler 23-26 Ekim’de alınacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Atama sonuçları 30 Ekim’de açıklanacak.

SONUÇLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

MEB tarafından 2858 öğretmen atamasına yönelik olarak sözlü sınavlar 5 Ekim 2018- 14 Ekim 2018 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Sonuçlar ise 17 Ekim 2018 tarihinde (bugün) MEB'in web adresi üzerinden erişime açılacak. Konu ile ilgili yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinde bulunan link üzerinden takip edebilirsiniz.

MEB'e bağlı resmi okullarda görev yapan ücretli öğretmenler arasından yapılacak sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 26 Eylül’de sona erdi. 5 bin atamanın ardından boş kalan 2 bin 858 kontenjan için yeniden başvuru alındı. Başvuruları onaylananlar sözlü sınava girdiler. Tercihler 23-26 Ekim’de alınacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Atama sonuçları 30 Ekim’de açıklanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

- MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

- MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 13 Haziran 2018 tarihi itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak.

- Türk vatandaşı olmak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

- Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak.

- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

- 2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak.

- Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak.

- Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak.

- 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyorken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Günümüz şartlarında üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş bulabilmek çok kolay değil. Ücretli öğretmenlik iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğretmen adayları için alternatif bir yol olabiliyor. Hem maaş yönünden hem de çalışma saatleri yönünden ücretli öğretmenliği tam zamanlı bir iş olarak düşünmek yanlış olur. Maaş ve çalışma saatleri konusu net değildir. Bu ücretli öğretmenlik yaptığınız okula göre değişecektir. Tam zamanlı gibi olmasa da sigorta işlemleriniz ücretli öğretmenliğiniz boyunca yapılacaktır. Ancak sigorta girişleri de yine part time olarak yapılmaktadır.

Ücretli öğretmenlik, il ve ilçelerde öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bir sistem. Kadrolu öğretmenin her hangi bir sorundan dolayı izinde olma sürecinde bu öğretmenler yerine ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılır. Kadrolu öğretmenlerin işlerinin başına dönmesi ile ücretli öğretmenlik görevi yapan kişinin görevi sona erecektir. Bu nedenle ücretli öğretmenin bir sene boyunca sürekli aynı yerde çalışabilme gibi bir durumu olmayabilir. Çalışma süresi kısa da uzun da olabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri genelde eğitim dönemleri başında ücretli öğretmenlik başvurularını kabul ederler ve ilçelerindeki okullarda öğretmen açığı olması durumunda bu başvurulardan ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparlar.

Ücret konusunda sizi çok tatmin edecek bir miktar olmayacaktır. Ama yine de iş arayan kişiler için para kazanmak için bir seçenek olabilir. Alacağınız ücret girdiğiniz ders saatine göre değişecektir. 2017 yılı için bir ders saatlik ders ücreti 12, 26 TL’dir. Bir ay içerisinde girdiğiniz ders saati sayısını bu miktarla çarparak aylık ücretinizi hesaplayabilirsiniz. Ders saati ücretli olarak çalışmanızdan dolayı tatillerde size ödeme yapılmayacaktır ve aynı şekilde sigorta ödemelerinizde tatil döneminde yapılmaz.

Ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri için yapılan değerlendirmelerde, ilk öncelikli Eğitim Fakültesi mezunlarına verilmektedir. Daha sonra sırasıyla Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olup formasyon belgesi olanlar, Fen- Edebiyat Fakültesi mezunu formasyon belgesi olmayanlar, diğer fakültelerin mezunları ücretli öğretmen olarak görevlendirilebilir. Bu nedenle başvuru yapmak için formasyon belgenizin olması şart değildir. Ancak olması size avantaj sağlayacaktır. Hatta bazı ilçelerde henüz mezun olmamış öğretmen adayları da ücretli öğretmenlik yapabilmektedir. Bu başvuru yaptığınız ilçenin açıkladığı şartlara göre değişebilir.

 

2018 Ücretli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler MEB mülakat sonuçları ücretli öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

Minibüs indirdiği yolcuların üzerinden iki kez geçti! Afyonkarahisar'da cinayet gibi kaza..

Afyon'da cinayet gibi kaza... Şehir içi yolcu minibüsünden inen 2 yolcu aracın arkasından geçmek isterken sürücünün dikkatsizliği nedeniyle minibüsün altında kalarak ağır yaralandı. Kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.