2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları

Vakıf üniversitesi düşünenler için burslar önemli bir karar verme kriteri olacak. Yurtdışında yüksek lisans hakkı tanıyan da var, maaş kadar destek veren de. Peki, hangi vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Hangi vakıf üniversitesi en yüksek burs imkanını sağlıyor?

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih dönemi başladı. Vakıf üniversiteleri tarafından verilen burslar üniversite adayları için merak konusu. Vakıf üniversitesi düşünenler için burslar önemli bir karar verme kriteri olacak. Yurtdışında yüksek lisans hakkı tanıyan da var, maaş kadar destek veren de. Peki, hangi vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Hangi vakıf üniversitesi en yüksek burs imkanını sağlıyor?

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları

Sıralamada ilk 10 bine girerek Özyeğin Üniversitesi’ni tercih eden adaylar, yılda dokuz ay, sıralamalarına göre yurt, nakit, yemek, ulaşım bursu kazanıyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 2

YKS sıralamasına göre 5 bin TL’yi bulan burslar var. İlk 100 arasındaki adaylardan kendini seçene, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 8 ay boyunca 5 bin lira burs veriyor. Bu üniversitede lisans okuyan öğrencinin kardeş, anne, baba ve eşine yüzde 20 indirim yapılıyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 3

Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı’nda, 2018’de üniversitenin tam burslu programına yerleşenlere ihtiyaç durumları tespit edilerek yurt, kitap bursu ya da cep harçlığı veriliyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 4

SAY, SÖZ ve EA puanında ilk 100’e girerek Yeditepe Üniversitesi’ne girene 1.250 TL, DİL puanında ise 500 TL burs imkanı var. DİL puan türünde 200’de olup Yeditepe Üniversitesi’ne yerleşenler, üniversite sosyal tesislerindeki imkânlardan ücretsiz yararlanabiliyor. Ayrıca öğrenci yurtta kalmak isterse yurt, istemezse ücretsiz ulaşım fırsatı sağlanıyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 5

İstanbul Medipol Üniversitesi’nde 7 ay 5 bin TL eğitim bursunun yanı sıra ücretsiz yurt ve yemek hizmeti sağlıyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 6

İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğretmen çocuklarına öğrenim ücretinin yüzde 10’u kadar indirim sağlarken, maddi açıdan zorluk yaşadığını belgeleyen aktif öğrencilere ‘İhtiyaç Bursları’ veriyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 7

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TÜBİTAK’ın tanıdığı liseliler için düzenlenen ulusal bilim olimpiyatlarında derece alıp lisans programına yerleşen öğrencilere, ilk 50 bine girmek şartıyla mütevelli heyet başkanınca belirlenen kontenjan dahilinde ‘Ulusal Bilim Olimpiyatları Bursu’ sağlıyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 8

Darüşşafaka ve Şişli Terakki lisesi mezunundan ilk üç tercihte Işık Üniversitesi’ni yazana yüzde 50 indirim sağlanıyor. Işık, güzel sanatlar liselerini bitirerek özel yetenek sınavıyla güzel sanatlar fakültesine ücretli kayıt yaptıranlara da aynı oranda indirim yapıyor. IB diploması olan ve Işık Üniversitesi’ne kayıt yaptıranlar, öğretim ücretinin yüzde 50’sini ödemiyor.

2018 Vakıf üniversiteleri burs imkanları neler? Özel üniversite bursları - Resim : 9

İlk 10.000’de yer alarak, Sabancı Üniversitesi’ne yarım bursla giren öğrencilerin bursu Yüksek Başarı Bursu’na yükseltiliyor. Yüksek Başarı Bursu kazanan öğrencilere öğrenim ücretinden yüzde 75 muafiyet sağlanıyor.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ TARİHİ

Koç Üniversitesi, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. 1993 yılında İstinye'de bulunan geçici kampüsünde eğitime başlayan Koç Üniversitesi, 2000 yılında Rumeli Feneri'ndeki daimi kampüsüne taşınmıştır.

1969 yılındaki kuruluşundan bugüne yaşamın en temel gereksinimleri olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarında yoğun faaliyet gösteren Vehbi Koç Vakfı (VKV), Sadberk Hanım Müzesi, Atatürk Kitaplığı, Koç Özel Lisesi gibi önemli yatırımlardan sonra, merhum Vehbi Koç'un üniversite hayalini gerçekleştirmek üzere harekete geçmiştir.

Vehbi Koç, "Sermaye bulunur, makine alınır, teknoloji transfer edilir; fakat iyi eğitilmiş insan gücü yoksa netice almak zordur..." sözleri ile eğitimli gençlerin yetişmesine ne derece önem verdiğini ortaya koymuştur. Bu nedenlerle, Koç Üniversitesi,

bir "Mükemmeliyet Merkezi” çatısı altında 'nitelikli uzman-nitelikli insan' bütünlüğünü sağlamak üzere, tüm öğrencilerine genel kültür müfredatını sunmayı,
kaynaklarının önemli bir kısmının eğitime ve bilimsel araştırma-geliştirmeye ayırmayı ve
lider karakterli, sorunlara çözümler üretme becerisine sahip gençler yetiştirmeyi ilke edinmiştir.
Vehbi Koç'un Koç Üniversitesi'nin 4 Ekim 1993 tarihindeki ilk dersinde dile getirdiği gibi "Koç Üniversitesi'nin amacı, sıradan olmayan gençlerin iyi yetiştirilmelerini sağlamaktır. Onların yeterli sayıda olmaları ve hak ettikleri liderlik noktalarına gelmeleri sonucu, ülkemizin geleceği güvence altına alınmış olacaktır… Ne kadar çok kaliteli insan yetiştirebilirsek, memlekete o nispette hizmet etmiş olacağız…"

Koç Üniversitesi, açılışından bu yana geçen yıllar içerisinde Türkiye'nin en gözde üniversitelerinden biri konumuna gelmiştir. Bugün İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri ile eğitime hizmet etmekte olan Koç Üniversitesi 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 25 doktora programı ile Türkiye'de ve dünyada bilimin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

 

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.