2019 Erzincan yerel seçim sonuçları! İl ilçe sonuçlar...
2019 Erzincan yerel seçim sonuçları! 31 Mart 2019 tarihinde vatandaşlar sandık başına gidecekler. Seçimlerde belediye başkan adayları belli olacak. Erzincan Belediyesi AK Parti adayı Cemalettin Başsoy oldu. CHP adayı ise İsmail Taş oldu. MHP güçlü olduğu Erzincan'da Bekir Aksun'u aday gösteriyor.Peki Erzincan belediye başkanı kim oldu ? Detaylar haberimizde...
2019 Erzincan yerel seçim sonuçları! Gündemin en önemli maddesi haline gelen 31 Mart Yerel seçimlerinin heyecanı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.Adayların belirlenmesinin ardından seçim çalışmalarına hız veren partiler seçmenlerinden oy istemeye devam ediyor.Erzincan Belediyesi AK Parti adayı Cemalettin Başsoy oldu. CHP adayı ise Zeydan Karalar oldu. MHP güçlü olduğu Erzincan'da Bekir Aksun'u aday gösteriyor.Peki Erzincan belediye başkanı kim oldu ? Detaylar haberimizde...
ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?
Erzincan Belediye Başkanı'nın kim olduğu henüz açıklanmadı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerin ardından belli olacak Erzincan'ın yeni belediye başkanı açıklandığı anda haberimize eklenecektir.
Cemalettin Başsoy kimdir?
1959 yılında Erzincan’ın Refahiye İlçesinde dünyaya geldi. Erzincan Tarım Meslek Lisesinde başladığı eğitimine, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.
Hasankale hayvancılığı geliştirme proje grup şefi olarak çalışma hayatına başladı. Tarım İl Müdürlüğü'nde sulama, peyzaj, şehir ve çevre düzenleme alanlarında çeşitli projeleri hayata geçirdi. Birçok farklı şehirde sürdürdüğü 27 senelik kamu hizmetini 2005 yılında Erzincan'da sonlandırdı. Emeklilikle birlikle sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler ve idari sorumluluklar üstlendi.
Mengüceli Mahallesi muhtarlığı ile siyasete adım attı. AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı ve AK Parti Erzincan İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yerel yönetimlerdeki en yüksek oyla Erzincan Belediye Başkanı seçildi.
Cemalettin Başsoy, evli ve üç çocuk babasıdır.
Cemalettin Başsoy, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Erzincan Belediye Başkan adayı oldu.
İsmail Taş kimdir?
1966 yılında dünyaya gelmiş olan İsmail Taş, Erzincan'da doğdu.
Erzincan ilinde bulunan Tercan Yatılı Bölge Okulu’nda ilk ve ortaöğretimini tamamladı.
1991 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden lisans diplomasını aldı. Yüksek lisansını Beykent Üniversitesi’nin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yer alan iç mimarlık alanında yaptı.
Askerlik hizmetini Hava Harp Okulları'nın İnşaat Daire Başkanlığı Bölümü'nde Teğmen olarak gerçekleştirdi.
İsmail Taş, iş hayatına atıldığı ilk yıllarında inşaat ve mimarlıkla uğraştı. Bu alanda hizmet veren birtakım büyük firmalarda belirli bir süre yöneticilik yaptı.
Siyaset ile tanışması 2011 yılında gerçekleşen İsmail Taş, ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında İl ve İlçe teşkilatlarında yer aldı. Bu kapsamda, Meclis üyeliği, Encümen Başkanlığı, İmar ve Kalkınma Komisyon Başkanlığı ve Başkan yardımcılığı görevlerinde aktif olarak rol aldı.
Birçok projede, özellikle altyapı, harita ve sanat komisyonlarında aktif olarak hizmet verdi.
Yöneticilik yaptığı kuruluşlardan bazıları arasında; Erzincan Sanayi & İş Adamları Derneği, Erzincan Kültür
& Eğitim Vakfı ve Erzincan Dernekler Platformu yer alır.
İsmail Taş, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Erzincan Belediye Başkan adayı oldu.
Evli ve 1 çocuk babasıdır.
ERZİNCAN
Erzincan ili Doğu Anadolu Bölgesi'nde dokuz bir ilçeden oluşan bir ildir. Bunlar Refahiye, Kemah, Kemaliye, Tercan, Çayırlı, İliç, Otlukbeli ve Üzümlü'dür. Tarihi ipek yolunun üzerinde yer alır.
Tarihçe Erzincan'ın, Otlukbeli ilçesinde 11 Ağustos 1473 tarihinde ünlü Otlukbeli Savaşı gerçekleşti. Fatih Sultan Mehmed ile 100.000 Osmanlı askeri ve Uzun Hasan Sultan ile 70.000 Akkoyunlu asker Otlukbeli'de savaş meydanında savaşa karşı karşıya geldiler.
Sarıkamış Savaşı'nın galibi General Nikolay Yudeniç Rus Kafkasya Ordu komutanı olarak 1915 yılının yaz aylarında Anadolu'ya taaruza geçti ve Erzincana kadar Rus ordu birlikleri ile ilerlendi.
27 Aralık 1939'da Erzincan depremi oldu.
Seçimde kaç pusula olacak?
Yerel seçimler 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi, 922 ilçe, 32 bin 105 mahalle, 18 bin 306 köyde yapılacak.
Seçmenlerin kullanacağı oylar, yaşadıkları yerleşim yerinin türüne göre değişecek.
Büyükşehirlerde seçmenler Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Belediye Meclisi Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti için oy kullanacak.
Büyükşehir olmayan illerde İl Genel Meclisi Üyeliği, İlçe Belediye Başkanı, Belediye Meclisi Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti için oy kullanılacak.
Köylerde yaşayanlarsa İl Genel Meclisi Üyeliği ve Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti için oy verecek.
Oy pusulaları İl Genel Meclisi Üyeliği için turuncu, İlçe Belediye Başkanlığı için mavi, Belediye Meclisi Üyeliği için sarı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de beyaz renkli olacak.
Seçmenler bu oy pusulalarını aynı renkli zarflara koyarak sandığa atacak.
Köy ve mahallelerde muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için de muhtar tarafından beyaz kağıda hazırlanan, üzerinde muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerinin isimlerinin birlikte yazdığı pusulalar bulunuyor. Seçmenler istedikleri adayın oy pusulasını alıp mor renkli zarfla sandığa atacak.
Nerede oy kullanacağım?
Seçmenlerin oy kullanacakları sandıkları öğrenmesinin üç ayrı yolu var.
Bunlardan biri, Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesinde yer alan Nerede Oy Kullanacağım sayfası.
Bu adreste T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il ve eski nüfus cüzdanlarında nüfus sıra numarası, çipli nüfus cüzdanlarında ise seri numarası bilgisini girerek oy verilecek sandığı öğrenmek mümkün.
YSK verilerine göre 5-19 Şubat tarihleri arasında 532 binden fazla seçmen bu sistemi kullanarak oy verecekleri sandığı öğrendi.
Bu sayfanın dışında e-devlet portalından ve YSK'nın Seçmen Sorgulama iOS ve Android mobil uygulamalarından da sorgulama yapmak mümkün.
Oy kullanma saatleri
Seçmenlerin oy kullanabileceği saatler yaşadıkları illere göre değişiyor.
Çoğu ilde bu saat 08:00 - 17:00 arası.
Fakat İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan bazı illerde sandık açılış ve kapanış saatleri bundan birer saat önce.
07:00 - 16:00 arası oy kullanılacak iller şöyle:
Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Dersim, Urfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis.
Nasıl oy kullanacağım?
Seçmenlerin oy kullanmaya giderken yanlarında kimlik, ehliyet veya pasaportlarını götürmesi gerekiyor.
Seçmen kağıtlarını sandığa götürmek ise gerekli değil.
Kullanılan oyun geçerli sayılması için 'evet' veya 'tercih' yazılı mührün ilgili alana basılması ve pusulaların zarflara koyularak sandığa atılması gerekiyor.
Pusulada partiler hangi sırada?
Yüksek Seçim Kurulu 27 Ocak tarihinde yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulalarında partilerin yerlerini belirlemek için kura çekti.