2019 GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi tarihte?

GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 3 bin 243 personel, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek. Adaylar ise sözlü mülakata katıldılar. Şimdi ise büyük bir merakla sözlü sınav sonuçlarını bekliyorlar. Peki GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? Detaylar haberimizde...

GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 6 – 17 Mayıs tarihlerİ arasında GSB sözlü mülakatları gerçekleştirildi. 3 bin 243 kişinin işe alımı için adaylar sözlü mülakata girdikten sonra büyük bir merakla sonuçlar bekleniyor. 2019 GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

GSB MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

GSB mülakat sonuçları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında da yeni bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

MESLEK KOLLARI NELER?

Temizlik Görevlisi

Cankurtaran

Mekaniker (Pedallı Araçlar)

Otobüs Kaptanı (Şoförü)

Aşçı Yardımcısı

Aşçı

Elektrik Tesisatçısı (Bina)

Güvenlik Görevlisi

Havuz Suyu Operatörü

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı

Garson (Servis Elemanı)

Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı)

Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni

Makine Teknikeri

Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri

Gençlik Lideri

Gençlik Lideri

Muhasebeci

SÖZLÜ SINAVDA EN AZ 70 PUAN ALMAK GEREKİYOR

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğü olarak faaliyet göstermektedir.
Bu kuruluşun temeli, 14 Temmuz 1922'de 16 kulübün birleşerek, sporu disipline etmek amacıyla "Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı"nı (TİCİ) kurmalarıyla atıldı. İlk başkanlığını Ali Sami Yen, asbaşkanlıklarını da Burhan Felek ve Ali Seyfi'nin yaptığı Türkiye'nin ilk "çok sporlu spor örgütü" TİCİ, sporda demokrasi yolunda önemli adımlar attı. Devletin spor yönetimine ağırlığını koyması, spor konseyinin önerisi üzerine, 1936 yılında Türk Spor Kurumu'nun kurulmasıyla başladı ve bunu, 29 Haziran 1938 tarihinde 3530 sayılı yasayla bugünkü Spor Genel Müdürlüğü'nün kurulması izledi. Müdürlüğün başına da eski bir asker olan General Cemal Tahir Taner getirildi. Bundan sonra Türk sporu, 3530 sayılı bu yasanın verdiği yetkiler doğrultusunda, Başbakanlığa bağlı bir "Devlet Kuruluşu" statüsüne kavuştu. 1942'de 4235 sayılı yasayla kuruluş yasası değiştirildi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na 1960 yılında da tekrar Başbakanlığa bağlandı. Spor işlerinin ilk kez bakanlık düzeyinde ele alınması 1969'da kurulan 2. Demirel Hükümeti'nde (3 Kasım 1969) Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kurulmasıyla gerçekleşti. 6 Şubat 1970 tarih, 3/707 sayılı Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle adı geçen Bakanlık kapsamına alındı. Böylece Türk sporunda yeni bir sayfa açıldı. İsmet Sezgin de Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Gençlik ve Spor Bakanı oldu.

7 Kasım 1982 tarihli yeni Anayasa'da ise ilk spora yer verildi. Böylece ülkemizde ilk kez spor ve sporcu Anayasa'nın teminatı altına alındı.

2019 GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi tarihte? ile ilgili etiketler Gençlik ve Spor Bakanlığı