2019 vergi harç cezaları ne kadar arttı? Pasaport ve ehliyet harçları kaç para? Yüzde kaç arttı?

2019 vergi harç cezaları ne kadar arttı? Yeni yıla girmeye az bir süre kala vergi harç ve cezaların ne kadar arttığı açıklandı.Pasaport ve ehliyet harçları konusunda yapılan yeni düzenleme vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı.Peki 2019 vergi harç cezaları ne kadar arttı? Pasaport ve ehliyet harçları kaç para? Yüzde kaç arttı? Merak edilen detaylar haberimizde...

2019 vergi harç cezaları ne kadar arttı? 2019 yılında pasaport ve ehliyet alacakları yakından ilgilendiren haber son dakika olarak paylaşıldı.2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor.Peki 2019 vergi harç cezaları ne kadar arttı? Pasaport ve ehliyet harçları kaç para? Yüzde kaç arttı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

2019 vergi harç cezaları ne kadar arttı? Pasaport ve ehliyet harçları kaç para? Yüzde kaç arttı?

2019 yılında vergi, harç ve cezalardaki yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 oldu.

2019 yılında pasaport, ehliyat harçları ve trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar vergisi oranı yüzde 23.73 artacak.

-Pasaport ve sürücü belgeleri itibaren nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

BAŞVURU NOKTALARI ÇOĞALDI

Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanıldığı 503 olan pasaport başvuru noktası da 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne geldi. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gelerek sıraya girdi.

Süre             Harç             Defter               Toplam
6 Ay             170,00 TL    133,6284 TL     304 TL
1 Yıl             248,44 TL    133,6284 TL     383 TL
2 Yıl             405,58 TL    133,6284 TL     540 TL
3 Yıl             575,96 TL    133,6284 TL     710 TL
4+ Yıl           811,66 TL    133,6284 TL     946 TL 

2018 YILININ FİYATLARI ŞU ŞEKİLDEYDİ

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

ÜCRETLER BANKA ŞUBESİNE YATIRILACAK

Kart ücretleri ile harç ve defter bedellerini banka şubelerine yatıran vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdikleri fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli kabul ediliyor.

Pasaport çıkarmak için ne gerekli?

Öncelikle pasaport alırken Nüfus ve Vatandaşlık işlerinden randevu almak gerekiyor, randevu işleminden sonra pasaport başvurusu için TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, 2 adet biyometrik fotoğraf ve yukarıdaki tabloda alınacak pasaport türüne göre belirtilen tutarın anlaşmalı bankalardan birine ödenmesi gerekmektedir. Pasaport harcı ödenirken dikkat edilmesi gereken husus ise özellikle açıklama kısmına TC kimlik numarasının ve ad soyad bilgilerinin yazılması gerekmektedir. Anlaşmalı bankalar listesi için tıklayınız.

Eğer varsa eski veya mevcut pasaportunuzu da beraberinizde götürmeniz gerekmektedir.

Eğer ki öğrenci (ücretsiz) pasaportu başvurusu yapacaksanız, eğitim aldığınız yüksek öğrenim kurumundan alınan onaylı öğrenci belgesiyle birlikte pasaport birimine başvuru yapılabilir. Detaylı bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Daire Başkanlığından öğrenebilirsiniz.

Yurtdışında Eğitim Almak için Ne Kadar Süreli Pasaport Almalıyım?

Yurtdışında eğitim almak için ihtiyacınız olan pasaport süresi, statünüz, eğitim türünüz ve eğitim süresi gibi kriterlere göre değişiklik gösterecektir. Kısa süreli yurtdışı dil eğitimi için 1 yıllık pasaport alınması tavsiye edilir. Yurtdışında akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin ise pasaportlarını 4 yıl üzeri almaları tavsiye edilir.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.