Adı Avrupa Konferans Ligi olarak belirlendi!

UEFA'nın yeni organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi, 2021-22 sezonunda hayata geçecek. Merakla beklenen organizasyonun detayları ise yavaş yavaş belli oluyor. Üç numaralı kupanın başlaması ile Avrupa Ligi'nde de format değişikliği yaşanacak.

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin ardından düzenlemeye hazırlandığı ve 2021-22 sezonundan itibaren hayata geçecek olan turnuvanın adı Avrupa Konferans Ligi olarak belirlenirken formatın detayları da belli oldu. Kulüp puanlarına göre ülke sıralamasında alt sıralarda yer alan ülkeler için de bir turnuva sahnesi olacak olan organizasyonda dörder takımdan oluşan 8 grupta toplam 32 takım mücadele verecek.

AVRUPA LİGİ’NDE GRUP ÜÇÜNCÜLERİNE BİR FIRSAT DAHA!

Üç ön eleme ve bir play-turunun ardından ‘şampiyonlar yolu’ndan gelen 5 takım, ‘ana yol’dan gelen 17 takım ve Avrupa Ligi play-off turunda elenen 10 takım grupları oluşturacak. Şampiyonlar Ligi’nde grubu üçüncü bitiren takımın yoluna Avrupa Ligi’nde devam etmesi gibi, bundan böyle Avrupa Ligi’nde grubu üçüncü tamamlayan takımlar da elenmeyecek, yoluna Avrupa Konferans Ligi ikinci turundan devam edecek.

AVRUPA LİGİ'NDE TAKIM SAYISI 32'YE DÜŞÜYOR

Gruplarını ilk sırada bitiren takımlar direkt olarak bir üst tura çıkarken, sekiz grup ikincisi ise UEFA Avrupa Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren takımla bir ‘ara play-off’ oynayacak. Bu turun galipleri, yollarına son 16 turuyla devam edecek. Yeni kurulan ve 2021-22 sezonundan itibaren yürürlüğe girecek Avrupa Konferans Ligi’nin Avrupa Ligi’ne bir diğer önemli etkisi de Avrupa'nın iki numaralı kupasında toplam 48 olan takım sayısının, 32’ye düşecek olması.

Avrupa Konferans Ligi’nde maçlar perşembe günleri Avrupa merkez saatine göre 18.45 ve 21.00’de oynanacak. Konferans Ligi’nde şampiyon olan takım, bir sonraki sezon otomatik olarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkı elde edecek.

Adı Avrupa Konferans Ligi olarak belirlendi! ile ilgili etiketler UEFA Avrupa Ligi UEFA Şampiyonlar Ligi UEFA Avrupa Konferans Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

İkbal Uzuner ve katili Semih Çelik'in son görüntüleri ortaya çıktı: İşte ölüme böyle yürümüş...

İstanbul Fatih ilçesi surlarında yaşanan vahşetle ilgili genç kızın ve cani katilin son görüntülerine ulaşıldı. Semih Çelik'in tek başına yürüyüp surlara çıktığı arkasından da telefonla konuşarak İkbal Uzuner'in surlara çıktığı ve orada yaklaşık 2 saat kaldıkları öğrenildi. İşte olayı saniye saniye anlatan o görüntüler...