2022 Dünya Kupası Finali Hangi Stadyumda Oynanacak? Kapasitesi Ne Kadar?

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası için geri sayım başladı. 20 Kasım 2022'de başlayacak organizasyon birbirinden ilginç hikayelere sahip stadyumlarda oynanacak. Özellikle Stadyum 974'ün ilginç hikayesi Dünya Kupası tarihine geçecek. İşte detaylar...

2022 FIFA Dünya Kupası Finali hangi stadyumda oynanacak sorusu turnuvanın başlamasına günler kala merak edilen bir detay oldu. Katar'ın Dünya Kupası için inşa ettiği stadyumlar arasında kapasitesi en çok olan Lusail Stadyumu Dünya Kupası Finalinin oynanacağı stad olarak belirlendi.

2022 DÜNYA KUPASI FİNALİ HANGİ STAYUMDA?

Ev sahibi Katar'ın tarihin en pahalı harcamasını yaptığı (220 Milyar dolar) Dünya Kupası'nın finali Lusail Stadyumu'nda oynanacak. 80 bin kişi kapasiteli Lusail Stadyumu'nda 6 grup maçı, çeyrek ve yarı finaller ile final maçına ev sahipliği yapacak.

Stadyum 974'ün İlginç Hikayesi

Stadyum 974'ün ilginç hikayesi de 2022 Dünya Kupası'na damga vuracak cinsten. Tamamen sökülebilir bir şekilde inşa edilen stad, Katar'ın denizcilik tarihini yansıtan konteynırlarla yapıldı.

Stadyum 974, adını yapımında kullanılan nakliye konteynırlarının sayısından almış. 974 numarası aynı zamanda ülkenin uluslararası telefon kodu.

İşte 2022 Dünya Kupası'nın Oynanacağı Stadlar ve Kapasiteleri

2022 Dünya Kupası Finali Hangi Stadyumda Oynanacak? Kapasitesi Ne Kadar?

 

 

2022 Dünya Kupası Finali Hangi Stadyumda Oynanacak? Kapasitesi Ne Kadar? ile ilgili etiketler 2022 FIFA Dünya Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.