2024 DHBT ne zaman? DHBT başvuruları başladı mı? DHBT başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerinde görev almak isteyen vatandaşlar için büyük önem taşıyan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için tarih açıklandı. ÖSYM tarafından yurt genelinde gerçekleştirilecek olan DHBT'nin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, 2024 DHBT ne zaman? DHBT başvuruları başladı mı? DHBT başvuru şartları neler? İşte, 2024 DHBT başvuru tarihi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerinde görev almak isteyenler için büyük önem taşıyan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için tarih belirlendi. ÖSYM tarafından ülke genelinde uygulanacak olan DHBT'nin hangi tarihte yapılacağı merak konusu. Peki, 2024 DHBT ne zaman? DHBT başvuruları başladı mı? DHBT başvuru şartları nelerdir? İşte, 2024 DHBT başvuru tarihi ve detaylar!

 

DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

DHBT'ye katılmak isteyen adaylar için başvurular, 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurularını bu tarihlerde yapmayan adaylar, sınava katılım sağlayamayacaklar.

DHBT NE ZAMAN 2024?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar için düzenlenen Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yapılacak olan 2024 DHBT, 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu önemli sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında yer almak isteyen adaylar için büyük önem taşıyor.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadrolarında görev almak isteyen adaylar için düzenlenen bir sınavdır. Bu sınava katılmak isteyen adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS başvuru koşullarını ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Adayların DHBT'ye katılabilmeleri için KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunludur. Sınav 60 dakika sürecek ve adayların sınav sırasında belirtilen kurallara uymaları gerekecektir.

2024 DHBT ne zaman? DHBT başvuruları başladı mı? DHBT başvuru şartları neler?

DHBT BAŞVURU ŞARTLARI NELER

Lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS Lisans başvuru tarihlerinde başvurularını yapmaları gerekirken, ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınav ile ilgili tüm detaylar ve başvuru koşulları, ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak ve adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uymaları zorunlu olacaktır.

2024 DHBT ne zaman? DHBT başvuruları başladı mı? DHBT başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler din Test
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.