2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi!

Edirne'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl 663. kez güreşseverlerle buluşacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihleri ve etkinlik programı netleşti. Peki, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi!

 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer almakta olup, 14. yüzyıldan bu yana süre gelen köklü bir gelenektir. Her yıl binlerce güreşseveri Edirne'de buluşturan bu etkinlik, sadece güreş müsabakalarıyla değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinliklerle de dikkat çekiyor. Peki, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi!

2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi!

2024 KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

Bu yılki Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 5 Temmuz 2024 Cuma günü başlayacak ve 6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde devam edecek. Güreşçiler, "dualı çayır" olarak bilinen Er Meydanı'nda, başpehlivanlık unvanı için kıyasıya mücadele edecekler.

-Kırkpınar Yağlı Güreşleri, sadece güreş müsabakalarıyla sınırlı kalmayacak. Etkinlik boyunca çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler de düzenlenecek. İşte öne çıkan etkinliklerden bazıları:

Açılış Töreni: 5 Temmuz Cuma günü saat 10:00'da başlayacak törenle güreşler resmen açılacak.

Kortej Yürüyüşü: Edirne'nin tarihi sokaklarında renkli kortej yürüyüşleri gerçekleştirilecek.

Güreş Müsabakaları: Minik boylardan başpehlivanlığa kadar tüm kategorilerde müsabakalar yapılacak.

Kültürel Etkinlikler: Yerel sanatçıların konserleri, halk dansları gösterileri ve sergiler düzenlenecek.

Başpehlivanlık Müsabakası: 7 Temmuz Pazar günü büyük final gerçekleştirilecek ve yeni başpehlivan belirlenecek.

2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihte? İşte, 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi! ile ilgili etiketler Kırkpınar Yağlı Güreşleri
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.