2024 POMEM başvuruları ne zaman? 32. dönem PONEM başvuru şartları neler?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde (POMEM) eğitim alarak polislik mesleğini icra etmek isteyen adaylar, 2024 yılı 32. dönem POMEM başvurularını merakla bekliyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak resmi açıklama, başvuru sürecinin başlangıcını belirleyecek. Peki, 2024 POMEM başvuruları ne zaman? 32. dönem PONEM başvuru şartları neler? İşte, 32. dönem PONEM başvuru tarihi şartları!

Polis olma hayali kuran adaylar, 2024 yılı 32. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) başvurularının ne zaman başlayacağını heyecanla bekliyor. Polis Akademisi Başkanlığı’nın yapacağı resmi açıklama, başvuru sürecinin başlaması için kritik bir rol oynayacak. Peki, 2024 yılı POMEM başvuruları hangi tarihte yapılacak? 32. Dönem POMEM başvuru şartları nelerdir? İşte, 32. Dönem POMEM başvuru tarihleri ve gerekli koşullar hakkında merak edilen detaylar!

2024 POMEM başvuruları ne zaman? 32. dönem PONEM başvuru şartları neler?

 

 

32. DÖNEM PONEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl 31. dönem POMEM başvuruları, 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında alınmıştı. 32. dönem için başvuru tarihleri henüz netleşmedi ancak başvuruların geçtiğimiz dönemle benzer tarihlerde başlaması bekleniyor. Adaylar, başvuru süreciyle ilgili detayları ve Polis Akademisi Başkanlığı’nın açıklamalarını yakından takip etmeliler.

32. DÖNEM PONEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

POMEM'e başvuracak adayların belirli kriterlere uyması gerekiyor. İşte 2024 yılı için beklenen başvuru şartları:

T.C. vatandaşı olmak.

Lisans mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

2022 veya 2023 KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almak. Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocukları için bu taban puan 48 olarak belirlenmiştir.

30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve daha sonra doğmuş olmak).

Erkek adaylarda 167 cm, kadın adaylarda ise 162 cm'den kısa boylu olmamak ve beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak.

Sağlık durumu, Polis Meslek Eğitim Merkezleri için belirlenen standartlara uygun olmalı.

Adli sicil kaydı temiz olmak, kasten işlenen suçlardan bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkum olmamak.

Ayrıca, başvuru yapacak adayların, devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar gibi belirli suçlardan hüküm giymemiş olması, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması ve herhangi bir siyasi partiye üye olmamaları gerekiyor.

2024 POMEM başvuruları ne zaman? 32. dönem PONEM başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler polis
GÜNÜN VİDEOSU

Türk şiirinin yaşayan en büyük şairi İsmet Özel 80 yaşına bastı

Türk şiirinin söz ustası, "Evet İsyan", "Erbain", "Bir Yusuf Masalı", "Of Not Being a Jew" ve "Şiir Okuma Kılavuzu"nun da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan İsmet Özel 80. yaşını kutluyor. Özel'in sevenlerinden ve hayralarından mesaj yağıyor.