2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman belli olur?

Üniversite tercihleri sona erdi, bu bağlamda Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. 4 Ağustos'ta tamamlanan YKS tercih işlemlerinin ardından, binlerce öğrenci büyük bir merak ve heyecanla ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman belli olur? İşte, 2024 YKS tercih sonuçları!

Üniversite tercih süreci sona erdi ve 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyor. 4 Ağustos'ta tamamlanan YKS tercih işlemlerinin ardından, binlerce öğrenci heyecan ve sabırsızlıkla ÖSYM'den gelecek haberi beklemekte. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman duyurulacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman ilan edilecek? İşte, 2024 YKS tercih sonuçları ile ilgili detaylar!

2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman belli olur?

2024 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının, tercihlerin sona erdiği 4 Ağustos tarihinden itibaren iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Öğrenciler, üniversite kayıtlarının başlayacağı 19 Ağustos tarihinden önce sonuçların ilan edilmesini umut ediyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2024 YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

İlk yerleştirmelerde bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih dönemi büyük önem taşıyor. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme başvurusu yapamayacaklar.

Öğrenciler, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tercih sonuçlarını öğrenebilecekler.

2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman belli olur? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.