2025 Hac kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?

2025 yılında hacca gitmeyi planlayan hacı adayları için hac kayıtlarının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2025 hac kayıt takvimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda '2025 Hac kayıtları ne zaman?' gibi sorular arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, Hac kayıtları ne zaman, nasıl yapılır? İşte, hac kayıt takvimi 2025!

2025 yılında hacca gitmeyi düşünen hacı adayları için hac kayıtlarının ne zaman başlayacağı büyük merak konusu.Hacı adayları için 2025 hac yolculuğu hazırlıkları hızla devam ediyor. Kutsal topraklara yapacakları bu önemli seyahat için gerekli olan tüm bilgileri güncel olarak takip etmek büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, "2025 Hac kayıtları ne zaman?" gibi sorular arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, hac kayıtları ne zaman ve nasıl yapılır? İşte, 2025 yılı hac kayıt takvimiyle ilgili detaylar!

2025 Hac kayıtları ne zaman, nasıl yapılır?

HAC KAYITLARI NE ZAMAN 2025?

Remzi Bircan'ın yaptığı açıklamaya göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı 19 Haziran 2024 tarihinde 2025 hac takvimini ilan etti. Bu takvime göre, 4 Ekim 2024 tarihinde Cidde'de protokol görüşmeleri başlayacak. Bu görüşmelerde, 2024 yılında yaşanan zorluklar ele alınacak ve 2025 hac organizasyonunun daha iyi gerçekleştirilmesi için öneriler sunulacak.

Bircan, 13 Ocak 2025 tarihinde Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından düzenlenen Büyük Hac Kongresi'nin yapılacağını belirtti. Bu kongreden sonra, 2025 hac organizasyonunda kullanılacak oteller, otobüs firmaları ve Arafat'ta hizmet verecek şirketlerle görüşmeler yapılacak. Mayıs ayının ilk günlerinde ise 2025 hac organizasyonunun ilk adımları atılacak.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 hac organizasyon süreci hakkında bilgi veren Remzi Bircan, şu detayları paylaştı:

"2025 Hac organizasyonu için Hac ve Umre Kurulumuzu 2024 yılının Mart ayında topladık. Temmuz ayının ilk günlerinde, ilk defa başvurmak isteyen vatandaşlarımız için hac kayıtlarını açacağız. Daha önce kayıt yaptıran vatandaşlarımızdan ise bilgilerini, adreslerini, havalimanı tercihlerini ve kiminle birlikte kuraya girmek istediklerine dair güncellemeleri isteyeceğiz."

Bircan, "Kurayı çektikten ve kesin kayıtları yaptıktan sonra, 2025 haccını devletimiz ve milletimizin onuruna yakışır bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımıza hızla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

2025 HAC KAYIT TAKVİMİ

2025 hac kayıt başvuruları, Temmuz ayının ilk günlerinde ilk defa başvurmak isteyen adaylar için erişime açılacak. Hacı adayları, bu tarihlerde başvurularını yaparak kutsal yolculuk için ilk adımlarını atabilecekler.

2025 Hac kayıtları ne zaman, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Hac
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.