Sahte Mesih Hasan Mezarcı bu yılı da es geçmedi! Noel'de doğum gününü kutladı...
Sahte Mesih Mezarcı, ikamet ettiği Düzce'deki evinde beraberindekilerle birlikte Noel'i 'doğum günüm' diyerek kutladı. Videoda bulunanlar Mezarcı’ya alkış tutarak “İyi ki doğdun Mesih” ifadeleriyle eşlik etti.
Kendisini Mesih ilan etmesiyle tanınan, Refah Partisi eski milletvekili Hasan Mezarcı bu Noel'i de es geçmedi.
DÜZCE'DEKİ EVİNDE NOEL KUTLADI
Mezarcı, sosyal medyadan yayınladığı son paylaşımında dikkat çekti.
Sahte Mesih Mezarcı, ikamet ettiği Düzce'deki evinde beraberindekilerle birlikte Noel kutlaması yaptı.
25 Kasım 2000'de verdiği röportajda yattığı cezaevinde Allah tarafından kendisine Mesih İsa olduğunun bildirildiğini iddia eden Mezarcı, beraberindeki “havarileriyle” vazifesini yapacağını duyurmuştu.
BU NOEL'DE DE DOĞUM GÜNÜ KUTLADI
Hasan Mezarcı son paylaşımında evinde gerçekleştirdiği Noel kutlamasını sosyal medya hesabından paylaştı.
"SU İÇMEK ARTIK ORUCU BOZMAYACAK, İPTAL ETTİM"
Pes dedirten çıkışlarıyla gündem olan Mezarcı, Ramazan orucuyla ilgili akılalmaz açıklamalarda bulunmuştu.
Mezarcı, sağlık açısından zorunluluk olduğu gerekçesiyle "Su içmenin orucu bozacağına dair dini ahkâmı iptal ettim. Oruç tutanlar suyunu içsin, orucuna devam etsin" dedi.
MESİH NEDİR? MESİH NE DEMEK?
Mesih, kelime olarak "yağlanmış" veya "seçilmiş" anlamına gelen İbranice "maşiah" (مَسِيح) kelimesinden türetilmiştir. Ancak, "Mesih" terimi, farklı dinlerde ve inanç sistemlerinde farklı anlamlar taşır. En çok Hristiyanlık ve İslam dinlerinde önemli bir figür olarak kabul edilir.
1. Hristiyanlıkta Mesih
Hristiyanlıkta Mesih, İsa (Jesus)'ı ifade eder. İsa Mesih, Hristiyan inancına göre, Tanrı'nın Oğlu olup İnsanlık için kurtarıcı olarak gönderilmiştir. Hristiyanlar, İsa'nın günahları affetme ve sonsuz yaşam vaadi sunduğuna inanır. İsa'nın çarmıha gerilmesi ve dirilişi, Hristiyanlık inançlarının temel taşlarını oluşturur. Mesih, aynı zamanda Tanrı'nın vaat ettiği kurtarıcıdır.
İsa'nın doğumu Hristiyan takviminde M.S. 1. yüzyıl civarına tarihlenir.
İsa'nın görevleri: İnsanları Tanrı'ya yönlendirmek, onları günahlarından arındırmak, adalet ve sevgiyi yaymak.
2. İslam'da Mesih
İslam'da Mesih, İsa'nın (İslam'da Isa olarak bilinir) unvanıdır. İslam'a göre, İsa (a.s.) bir peygamberdir ve Tanrı tarafından Meryem'e mucizevi bir şekilde doğurulmuştur. İslam'da, İsa'nın Tanrı'nın Oğlu olmadığı, Allah'ın bir elçisi olduğu vurgulanır. Ayrıca, İsa'nın çarmıha gerilmediği, Allah tarafından göğe kaldırıldığı ve kıyamet öncesi tekrar dünyaya dönerek insanları doğru yola çağıracağına inanılır.
İslam'a göre İsa Mesih bir kurtarıcı değildir, ancak Allah'ın elçisi olarak gönderilmiştir.
İsa'nın dönüşü: İslam inancına göre, İsa'nın ikinci gelişi, kıyametten önce gerçekleşecek ve İslam'a inananları hakka davet edecektir.
3. Yahudilikte Mesih
Yahudi inancında, Mesih, henüz gelmemiş bir figürdür. Yahudiler, Mesih'in geleceğine inanırlar ve onun, Tanrı tarafından gönderilen kurtarıcı olacağına dair inançları vardır. Yahudi mesih anlayışında, Mesih insan soyunun barış, adalet ve refah içinde yaşayacağı bir dönemi başlatacaktır. Yahudi inancına göre Mesih gelmeden önce dünyanın düzeni bozulacak ve Mesih, Tanrı'nın krallığını kurarak dünyayı düzene sokacaktır.
4. Diğer Dini ve Felsefi Anlamlar
Hinduizm gibi bazı doğu dinlerinde de "Mesih" benzeri kurtarıcı figürler bulunur. Bu figürler, yeni bir çağa veya toplumun kurtuluşuna hizmet edeceğine inanılan bireylerdir.
Bazı yeni dini hareketler veya kişisel inanç sistemleri de, tarihsel veya mistik figürler olarak "Mesih" kavramını kullanabilir. Bu, kişinin kendini veya başkasını kurtarıcı olarak kabul etmesi anlamına gelebilir.