25 Ekim Dünya Selamlaşma Günü nedir?

Bugün herkes tanıdık tanımadık herkes birbirine selam veriyor. 25 Ekim ''Dünya Selamlaşma Günü''nün ne olduğu, öneminin ne olduğu ve nerelerde kutlandığı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, 25 Ekim ''Dünya Selamlaşma Günü nedir?'' Önemi ne? Nerelerde kutlanır? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Bugün 25 Ekim ''Dünya Selamlaşma Günü!'' Bugün tanıdık tanımadık herkes birbirine selam veriyor. Yapılan haberler sonucunda ''Dünya Selamlaşma Günü''nün ne olduğu, öneminin ne olduğu ve nerelerde kutlandığı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, ''Dünya Selamlaşma Günü'' nedir? Önemi ne? Nerelerde kutlanır? Tüm detaylarıyla haberimizde... 

25 Ekim Dünya Selamlaşma Günü nedir?

Bugün 25 Ekim Dünya Selamlaşma Günü. Öyle bir gün ki; Bugün herkes tanıdık tanımadık herkese selam veriyor. Daha da önemlisi selam vesilesiyle oturp iki kelime sohbet bile edebiliyorlar.

SELAMLAŞMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Selamlaşmak bir kişi veya grup ile iletişime geçmeden hemen önce yapılan başlatıcı bir harekettir. Gerçi bizim gibi bazı toplumlarda iletişim bittikten sonra da ayrılık selamlaşması yapılır. Örnek : Konuşma biter, selamaleykum diye konuşmayı başlatan kişi, giderken de “Hadi selamaleykum” der ve gider. Bunun peygamber sünneti olduğunu öğrendiğimden beri sorgulamıyorum.

Selam vermek karşı tarafı iyi hisettiren bir etkiye sahiptir. Yalnız bir adama veya bir seyyar satıcıya, işini yapmakta olan bir işçiye selam verdiğinizde mutlu olduğunu hemen görürsünüz. Çünkü selam vermek karşıdakinin toplumda dikkat çeken, önem verilen ve onaylanan biri olduğunu hisettirir.

FARKLI KÜLTÜRLERDEN SELAMLAŞMA YOLLARI

Tibet'in yeniden dünyaya gelmiş siyah dilli kralı olmadığınızı göstermek istiyorsanız, dilinizi çıkarmak kibar bir selamlama sayılır.

Soran kişi tam bir cevap istemiyordur, verilecek nazik bir cevap ise 'öylesine yürüyüşe' veya 'önemli bir yere değil'dir.

Yaşlılarını saygıyla selamlarken, genç Filipinliler eğilip karşısındakinin elini alır ve alnına koyar, bu hareket 'Mano' diye bilinir.

Hindistan'da saygı göstermek için, karşıdakinin ayağına dokunmak yaygındır, buna Pranāma denir.

Bu geleneksel selamlamayı yapmak için, göğsünüzün üzerinde kalacak şekilde avuç içlerini birbirine doğru yerleştirin ve baş parmaklarınız çenenize, diğer parmak uçlarınız alnınıza değecek şekilde kafanızı eğin.

Grönland'da yaşayanların 'kunik' adı verilmiş bir selamlaşması vardır. Bunu yapanlar burunlarını ve üSt dudaklarını karşısındakinin yanağına veya alnına koyar ve soluk alır.

Geleneksel bedevi kabilelerinde, saygılı bir selamlama olarak erkekler birbirine burunlarını sürter.

Güney Afrika'ya yayılmış 12 farklı Shona etnik grubu vardır ve çoğu ritmik bir şekilde ellerini çakmayı nazik bir selamlama sayar.

Prens William ve Kate de geçenlerde Maori kabile liderini 'hongi' diye bilinen bir saygı göstergesi ile -burnunu ve alnını onunkine yerleştirerek- selamladı.

Marshall adalarında bir kaşınızı kaldırmanız karşınızdaki insanın varlığını kabul ettiğinizin bir göstergesidir.

Şu günlerde sadece çok resmi yerlerde yapılıyor ama bir zamanlar Çinliler üstlerini diz çöküp alınlarını yere değdirerek selamlıyordu.

Şimdilerde her tarafta kullanılıyor olabilir ama ilk olarak kullanımı 1940larda Amerika'da motorsikletli çetelere dayanmaktadır.

Çakılıp hafifçe başparmakların sıkılması Batı ve Kuzey Zambia'da arkadaşça bir selamlama sayılır.

İki ellerinizi de karşınızdakinin ellerine hafifçe dokunun daha sonra ellerinizi kalbinizin üzerinde birleştirin.

Bir Nijer kabilesi olan Kanouri'de insanlar birbirlerini, yumruklarını başlarının biraz üzerinde sallayarak ve "Wooshay!" diyerek selamlar.

 

 

 

25 Ekim Dünya Selamlaşma Günü nedir? ile ilgili etiketler 25 Ekim Dünya Selamlaşma Günü nedir önemi ne
GÜNÜN VİDEOSU

DEM Partililerden akıl almaz ırkçılık ve bölücülük: Batı'dan gelip toprağımıza sahip çıkıyorsunuz!

Mardin Belediyesi'ne kayyum atanmasını protesto eden DEM Partili göstericilerin sarf ettiği skandal sözler büyük tepki çekti. Kalabalık içerisinde bulunan kadın, "Bizim ülkemiz bizim memleketimiz. Biz kendi memleketimizde yaşayamıyoruz sizin yüzünüzden. Siz kimsiniz ki batıdan gelip toprağımıza sahip çıkmaya çalışıyorsunuz?" dedi.