2,5 yılda büyük göç! Ukrayna’dan göç edenlerin sayısı 7 milyona yaklaştı

Rusya ile Ukrayna arasında 2022 yılı Şubat ayında başlayan savaş, yaklaşık 2,5 yılda 6 milyon 600 bin Ukraynalının ülkesinden göç etmesine neden oldu.

SUPERHABER

Ukraynalılar, ülkelerini terk etmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi, Rusya ile yaşanan savaşla birlikte ülkelerinden göç etmeye başladı. Savaşla birlikte ekonomi, sosyal yaşam felç olurken, göçün artarak sürmesinden endişe ediliyor.

Devlet Başkanı Zelensky, göçü durdurmak için sıklıkla vaatlerde bulunuyor ama bu vaatler göçü engellemiyor.

Sonunda Zelenski de demografik felaketi gizleyemeyerek, “Böyle bir nüfus çıkışı hiç yaşanmadı” demek zorunda kaldı.
Şimdiye kadar 6,6 milyondan fazla Ukraynalının başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine göç ettiği saptandı. Bu sayının giderek arttığı dile getiriliyor. Göç edenlerin yaklaşık 1,3 milyonu da Rusya’da bulunuyor.

Sovyetler Birliği’nin çökmesinden sonra kurulan ülkeler içinde nüfusu en büyük ikinci ülke olan Ukrayna’da 2014 öncesinde nüfus yaklaşık 52 milyondu. Ülkede 2014'te yaşanan olaylar ve Donbas bölgesinde yaşanan silahlı gerilim nedeniyle nüfus önce 45 milyona sonra da 42 milyona düştü. Kiev yönetimi Rusya’nın ilhak ettiği Kırım'ı ve Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bazı kısımlarını bu nüfusun içinde hesaplıyor. Şimdiyse 42 milyonun içinden 6,6 milyon insan daha ülkesinden ayrıldı.

2,5 yılda büyük göç! Ukrayna’dan göç edenlerin sayısı 7 milyona yaklaştı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Levent Gültekin'den İmamoğlu'na: Garip gurebaya yaptığın zamla kendine siyasi kariyer inşa ediyorsun

İstanbul'da suya yapılan fahiş zamlara tepki gösteren CHP yandaşı Levent Gültekin, "İstanbul’da yüksek su faturası ödüyoruz. Niye? Beyefendi en büyük icraat olarak kent lokantası açsın. Garip gurebanın suyuna ulaşımına zam yapıyorsun o parayla kendine siyasi kariyer inşa ediyorsun." dedi.