3 Ekim Almanya'da neden tatil? Önemi nedir?

3 Ekim tarihi, Almanya’nın yeniden birleşmenin kutlandığı günlerdendir. O güne kadar ne şartlarda gelindiği ve 3 Ekim neden tatil sorusunun cevabı merak edilmektedir.

3 Ekim tarihi Almanya’da tatil olarak geçirilir. Başta Almanya’da olan gurbetçilerimiz olmak üzere pek çok kişi 3 Ekim’in neden tatil olduğunu sık sık araştırmakta ve önemini yakından takip etmektedir. Peki, 3 Ekim'in Almanya için önemi ne kadardır?

3 Ekim Almanya’da Neden Tatil?

3 Ekim Almanya’da “Ulusal Bayram” olarak kutlanmaktadır. 3 Ekim'in Almanya'da “Ulusal Bayram” olarak kutlanmasının nedeni 32 yıl önceki bir olaya dayanmaktadır.

Almanya 32 yıl önce yani 1990 yılında ulusal birliğini sağlamıştır. Daha önce Doğu ve Batı Almanya olmak üzere ikiye ayrılan ülke 1990 yılında aradaki duvarı kaldırarak yeniden birleşmiştir.

3 Ekim tarihi Almanya'da resmi tatil günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün resmi kurum, banka ve hükümet binaları tatildir. Alman Birliği Günü 3 Ekim’de Almanya’nın birçok eyaletinde kutlanır. Bu eyaletlerin başkentlerinde, 3 Ekim festival havasında, havai fişeklerle ve zaferle anılır.

Ücretsiz konserler ve gösteriler düzenlenirken halkın neredeyse tamamı bu etkinliklere katılarak bu özel günü kutlamaktadır. Alman Birlik Günü boyunca Berlin’de Brandenburg Kapısı çevresinde canlı müzik grupları sahne almaktadır.

Kutlamalar ayrıca ailelere uygun binicilik, zar oyunları, tiyatro gösterileri, karaoke gibi birçok aktivite içermektedir. Her yıl farklı bir Alman şehri ulusal kutlamalara ev sahipliği yapsa da Berlin her zaman birkaç gün süren büyük bir “Burgerfest” gösterisi düzenlemektedir.

Tüm Alman bölgelerinden gelen yemeklerin ve çeşitli kültürel sunumların bulunduğu bu festivallerde birçok farklı siyasi konuşma, konser ve havai fişekler yer alır.

 

3 Ekim Almanya'da neden tatil? Önemi nedir? ile ilgili etiketler Almanya tatil 3 Ekim
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.