3 saniyede dövme yapan alet! / VİDEO
Daha önce Londra'da bir tasarım stüdyosu 3D yazıcı ile dövme makinesini bir araya getirmeyi ve 3D yazıcı ile dövme yapmayı başarmıştı. Fakat bu yazıcı tamamen dövme yapmak için tasarlanmış ve 3 saniyede cildinize istediğiniz dövmeyi yapabiliyor.
Daha önce Londra'da bir tasarım stüdyosu 3D yazıcı ile dövme makinesini bir araya getirmeyi ve 3D yazıcı ile dövme yapmayı başarmıştı. Fakat bu yazıcı tamamen dövme yapmak için tasarlanmış ve 3 saniyede cildinize istediğiniz dövmeyi yapabiliyor.
Prinker, 3 saniye içinde istediğiniz herhangi bir tasarımı basan geçici bir dövme yazıcısı! Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli renkleri ve tasarımları da var. Üstelik yaptığınız dövmeler 3 gün kalabiliyor. Mürekkebi yalnızca sertifikalı kozmetik maddelerden yapılıyor ve beğenmediğiniz durumlarda sabunla yıkayıp çıkartabiliyorsunuz. İşte bu cihazın tanıtım videosu:
Cihazın mantığının altında bir akıllı telefon uygulaması var. Bu uygulama içinden birçok tasarım ve renk seçimi yapabileceğiniz gibi kendiniz de çizim yapabilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Şirket düşünebiliyorsan yapabilirsin diyor ve uygulamanın çok basit olduğunu da söylüyor.
DÖVME NEDİR?
Dövme Türk Dil Kurumumuzda "Vücut derisi üzerine iğne vb. sivri bir araçla çizilmek ve içine renk veren maddeler konulmak yoluyla yapılan yazı veya resim." olarak açıklanmıştır. Sözlükte dövme bu şekilde geçer fakat yeterli değildir.
Bizlere göre Dövme, vücuda uyumlu boya maddelerinin bu iş için üretilen cerrahi metal cihazlarla insan vücudu üzerine işlenen motif yada desendir.
Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum belki de süs ya da gösteriş amaçlıdır. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu kesin.
Dövme makinesi ve bütün parçaları paslanmaz cerrahi çelik olmak zorundadır. İğneler de aynı metalden üretilmeli ve tek kullanımlık olmalıdır. Dövme yaparken kullanılan pota ve eldivenlerde tek kullanımlıktır. Gerçek dövme boyaları Dünya Sağlık Örgütünden (WHO) onaylı ve vücuda uyumluluğu test edilmiş ve onaylanmış boyalardır.
Bazı kişiler sağlıklı dövme boyası yerine rapido, dolmakalem mürekkepleri kullanırlar. Bunlardan kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Dövme yaptırırken mutlaka hijyenik stüdyolar ile çalışılmalıdır.
Günümüzde yapılan kazı vb. çalışmalarda çok eski zamanlara ait insanların toprak altındaki kalıntılarında, vücutlarında dövme olduğu ortaya çıkmıştır çoğu kez. Örneğin: Mısır mumyalarında çoğu kez dövmeye rastlandığı belirtilmektedir. O dönemde insanlar dövmeyi bir statü sembolü olarak kullanmalarının yanı sıra, dövmenin onları kötü ruhlardan, hastalıklardan, büyülerden koruduğuna inanırlarmış. Günümüzde ise simgesellikten öte vücut estetiği olarak görülmektedir dövme.
Avrupa dilleri, dövme karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau’dan almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme yaygın olarak kullanıldı..
İnsanlık tarihi kadar eski bir gelenek; Dövme. İlk çağlarda kabileleri birbirinden ayırmak için yararlanılmış dövmelerden. Bazen de kişinin hangi sınıf ve aileden olduğunu belirleyen bir damga niteliğini taşımış.