4 bin kişi istihdam edilecek... Çin devi Emirdağ'da 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Elektrik devlerinden CHINT, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine 2 milyar dolarlık dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. 4 bin kişiye istihdam sağlayacak olan yatırım ile Emirdağ yenilenebilir enerji üretiminde global bir merkez haline gelecek.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi, önemli bir yatırıma imza attı. 

Çin merkezli, dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden CHINT firması, toplamda 2 milyar dolarlık bir yatırımı Emirdağ ilçesine yapmayı planlıyor. Yapılan görüşmelerin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Firma, hücre, yonga ve güneş paneli üretimine odaklanacak bu projeyle, Türkiye'de enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

4 bin kişi istihdam edilecek... Çin devi Emirdağ'da 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Emirdağ'a gelen firma yetkilileri, Kaymakam Yasin Akgül ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi hakkında detaylı bilgi alındı ve yatırım yapılması planlanan alan üzerinde incelemelerde bulunuldu. İlk fazda 500 bin metrekarelik bir alanda üretim yapacak olan firma, toplamda 1 milyon metrekarelik bir alanı kapsayacak.

Firmanın Emirdağ’da hayata geçireceği bu dev yatırım, üç fazda tamamlanacak ve toplamda 2 milyar dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilecek. Proje tamamlandığında, yaklaşık 4.000 kişiye yeni iş imkanı sunulacak. Firma , dünya genelinde 10 farklı noktada faaliyet gösteren ve Çin’in en büyük ilk 100 firmasından biri olma özelliğini taşıyor.  

4 bin kişi istihdam edilecek... Çin devi Emirdağ'da 2 milyar dolarlık yatırım yapacak - Resim : 2

Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, yapılan bu yatırımın Emirdağ’ın sanayi ve teknoloji alanındaki gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden birisi olan Çin merkezli firma ile toplamda 2 milyar dolarlık yatırım için anlaşmalar tamamlandı. Bu yatırım, Emirdağ’ı daha da büyütecek ve güçlendirecek," ifadelerini kullandı.

Bu dev tesis, yalnızca Emirdağ'ın değil, Türkiye'nin de yenilenebilir enerji üretimindeki potansiyelini artıracak. Firma yatırımı, bölgenin stratejik önemini pekiştirecek ve Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltma hedeflerine büyük katkı sağlayacak.

4 bin kişi istihdam edilecek... Çin devi Emirdağ'da 2 milyar dolarlık yatırım yapacak ile ilgili etiketler Çin Afyonkarahisar Emirdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya liderlerine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Toplumlarımızı zehirleyen her türlü nefret söylemine, ırkçılığa ve aşırı sağ akımlara karşı demokrasilerimizi korumak zorundayız. Tüm bu hedefleri gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan, çok taraflı sistemi dünyanın beşten büyük olduğu şiarını merkeze alarak adalet ve hakkaniyet ekseninde yeniden şekillendirmektir” dedi.