5 adımlık süreci kapsayan Türkiye Afet Risk Azaltma Planı yürürlüğe girdi

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Plan kapsamında 107 kurumla ortak çalışma yapıldı, 11 farklı afet türü ve 17 temel amaç belirlendi. 5 adımlık süreci kapsayan Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'yla afet riskleri azaltılacak.

Afetler yaşanmadan risklerin azaltılmasını hedefleyen Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre TARAP, afet risklerini en aza indirecek faaliyetleri bir süreç dahilinde, sorumluları ve sorumlulukları ile tanımlayan sürdürülebilir bir plan olma özelliği taşıyor. TARAP ile kaynakların etkin ve etkili kullanımı ile azami risk azaltma amaçlanıyor.

TARAP hazırlanırken, ülke genelinde mevcut durum ve ihtiyaç analizleri yapıldı, çalıştaylar düzenlendi. Ulusal ve uluslararası afet risk azaltma öncelikleri ve stratejileri göz önünde bulundurularak afet riski azaltma konusundaki sorun ve çözüm önerileri de belgeye yansıtıldı.

Akademisyenler, paydaşlar ve kurum içi uzmanların katkıları ile şekillenen belgede Sendai Afet Risklerini Azaltma Çerçevesi (2015-2030) ile uyumlu stratejik öncelikler ortaya konuldu.

TARAP'IN ALTYAPISI İRAP'LA HAZIRLANDI

81 ilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet risklerinin azaltılması için amaç, hedef, eylemlerin yer aldığı İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) hazırlandı. İRAP'larda 26 afet türü ile ilgili, 222 amaç, 1364 hedef ve 12 bin 580 eylem bütünleştirilip TARAP belgesinin amaç, hedef ve eylemlerine de altlık oluşturuldu.

5 adımlık süreci kapsayan Türkiye Afet Risk Azaltma Planı yürürlüğe girdi ile ilgili etiketler AFAD Türkiye Afet Risk Azaltma Planı TARAP

Sitene Ekle