5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? Hayatımızı kolaylaştıran ve bir çok yerinde olan Mühendisler için 5 Aralık tarihinin ayrı yeri vardır.Meslek gruplarının özel günleri tüm yurtta çeşitli organizasyonlarla kutlanarak hakettikleri değerleri görüyorlar.Vatandaşlar bu önemli günün anlamını araştırmaya başladı.Peki 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları Merak edilen detaylar haberimizde...

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? Mühendisler için 5 Aralık tarihinin ayrı yeri vardır.Vatandaşlar bu önemli günün anlamını araştırmaya başladı.Meslek gruplarının özel günleri tüm yurtta çeşitli organizasyonlarla kutlanarak hakettikleri değerleri görüyorlar.Peki 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları Merak edilen detaylar haberimizde...

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları

Mühendislik; matematik ve temel bilimlerin ortaya koyduğu, teorik ve deneysel araştırmalar, tecrübe ve uygulama yoluyla kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak doğadaki madde ve enerjiyi ekonomik olan yöntemler geliştirerek insanoğlu yararına sunan bir meslek olarak tanımlanabilir.

Günümüze kadar da insanlığın karşılaştığı sorunları çözmekte ve geliştirmekte önemli bir rol oynamıştır. Başlı başına oldukça önemli bir alan olan mühendisliğin kendi alt dalları da vardır.

Diğer taraftan son yıllarda bu önemli meslek için her ülke özel gün belirlemiştir. Ülkemizde ise Dünya Mühendisler Günü, 5 Aralık yani bugün kutlanıyor. Bizler de ülkemizdeki tüm mühendislerin Dünya Mühendisler Günü'nü kutlarız!

Mühendislik;

Deneyim ve uygulama yoluyla matematik, geometri ve fen bilimlerine ilişkin edinilen bilgilerin ve kazanılan tecrübenin dünyanın bize sunduğu malzeme ve enerjilerin insanlığın yararı için ekonomik ve zararsız bir şekilde kullanılması için yöntemler geliştirmek üzere değerlendirmeler yapılmasını ve bu değerlendirmelerin uygulamaya geçirilmesini sağlayan meslek olarak genel bir tanım yapılabilir.Bu mesleği icra edene ise mühendis denir.

“3D yazıcı nedir? Nasıl çalışır?”

Mühendis tarihin eski çağlarından beri aslında yaratmak, meydana getirmek yani yukarıdaki tanıma uygun olarak bilim rehberliginde insanların yararına ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışan insanlardır.

Mühendisler eski çağladan beri bazıları hala kullanımda olan birçok yapıya imza atmışlardır.Günümüzdeki bilindik mühendislik harikalarından ziyade birçok eski olmasına rağmen şuan bile mühendislik harikası sayılabilecek yapılar bulunmaktadır.Buna en temel olarak herkesin de kabul edeceği üzere tekerlek örnek verilebilir.Tekerleğin bulunmasından bu yana yapısı önemli ölçüde değişmesine rağmen hala taşımada kullanılan en önemli yapılardan bir tanesidir.

“Uçaklar nasıl uçar?”

Bir diğer örnek olarak ise mezopotamyada kullanılan su taşıma kanallarını verebiliriz.Su taşıma kanalları yapımından sonra tarımı önemli ölçüde etkilemiş ve gelişimini hızlandırmıştır.Daha birçok mühendislik alanında bu şekilde yapılar bulunmaktadır.Bir örnek daha vermek gerekirse eğer Mısır piramitlerini verebiliriz.Mısır piramitleri (keops)zaten bildiğiniz gibi dünyanın yedi harikasından birisidir ve hepimizin bildiği gibi gizemi hala çözülememiş olsa da mühendislik harikası olduğu su götürmez bir gerçektir. Peki ya bunlara imza atan mühendislik bilimi hangi dallara ayrılmaktadır?

mühendislik

İşte sizin için incelemenizde yarar olduğunu düşündüğüm Türkiye’deki mühendislik dalları;
Balıkçılık Teknolojisi mühendisliği
Biyomedikal mühendisliği
Biyomühendislik
Bilgisayar mühendisliği
Çevre mühendisliği
Deniz teknolojisi mühendisliği
Elektrik ve elektronik mühendisliği
Elektronik mühendisliği
Elektrik mühendisliği
Endüstri mühendisliği
Fizik mühendisliği
Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği
Gemi makineleri işletme mühendisliği
Genetik Mühendisliği
Gıda mühendisliği
Havacılık mühendisliği
Hidrojeoloji mühendisliği
İnşaat mühendisliği
İşletme mühendisliği
Jeodezi ve fotogrametri mühendisliği
Jeofizik mühendisliği
Jeoloji mühendisliği
Kimya mühendisliği
Kontrol mühendisliği
Maden mühendisliği
Mekatronik mühendisliği
Makine mühendisliği
Metalurji ve malzeme mühendisliği
Matematik mühendisliği
Meteoroloji mühendisliği
Nükleer enerji mühendisliği
Orman mühendisliği
Orman endüstrisi mühendisliği
Otomotiv mühendisliği
Petrol ve doğalgaz mühendisliği
Sistem mühendisliği
Telekomünikasyon mühendisliği
Tekstil mühendisliği
Uçak mühendisliği
Uzay mühendisliği
Yazılım mühendisliği
Ziraat mühendisliği
Su Ürünleri mühendisliği
Peki mühendis olduk yada olacağız ama ezbere mühendis olmayalım değil mi?İste bu yüzden mühendisin yaklaşımı nasıl olmalıdır?

Mühendislik yaklaşımı yedi adımdan oluşmaktadır.Bunlar;
Problemin tanımı
Gerekli bilginin derlenmesi
Çözümler için araştırma
Düşünceden öncül tasarımlara geçiş
Çözümlerin değerlendirilmesi ve uygun çözümün seçimi
Raporların, planların ve spesifikasyonların hazırlanması
Tasarımın uygulanması

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları ile ilgili etiketler 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü dünya mühendisler günü
GÜNÜN VİDEOSU

Sebepsiz yere genç kadına tekme atıp küfürler savurdu! Esnaf meydan dayağı attı! Yer: İzmir

İzmir’de bir kişi, alışveriş yapmak için çarşıda dolaşan genç kıza önce tekme attı ardından küfürler ederek hakarette bulundu. Olay sonrası şüpheli, esnaf tarafından meydan dayağı yedi. İşte o anlar...