9 Temmuz 2024 borsa günü düşüşle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisseleri

BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,89 değer kaybederek 9.907,38 puandan kapattı. İşte günün en çok işlem gören hisseleri...

Bankacılık endeksi yüzde 4,43 düşüşle en fazla kaybettiren sektör olurken, toplam işlem hacmi 82,6 milyar lira oldu. Analistler, piyasaların küresel veri gündemine odaklandığını belirtti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,89'luk düşüşle 9.907,38 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 191,12 puan değer kaybederken, toplam işlem hacmi 82,6 milyar lira olarak kaydedildi.

Sektör bazında değerlendirildiğinde, bankacılık endeksi yüzde 4,43, holding endeksi ise yüzde 2,66 oranında gerileyerek en fazla kaybettiren sektörler oldu. Diğer yandan, yüzde 1,72'lik artışla ticaret sektörü en çok kazandıran sektör olarak öne çıktı.

ANALİSTLER NASIL YORUMLADI?

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "güvercin" olarak nitelendirilen açıklamaları ve ABD'de açıklanan işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş sonrası resesyon endişelerinin hafiflemesiyle birlikte karışık bir seyir izlendiğini belirtti.

Önümüzdeki hafta yurt içinde iş gücü istatistikleri, ödemeler dengesi, konut satışları, bütçe dengesi, konut fiyat endeksi ve piyasa katılımcıları anketi gibi verilerin takip edileceğini kaydeden analistler, yurt dışında ise Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve büyüme, Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi, İngiltere'de enflasyon, sanayi üretimi ve büyüme, Avro Bölgesi'nde büyüme ve dış ticaret dengesi, ABD'de ise federal bütçe dengesi, enflasyon ve sanayi üretimi gibi yoğun bir veri gündeminin öne çıkacağını ifade etti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.750 puanın destek, 10.200 ve 10.300 puanın ise direnç seviyeleri olarak izleneceğini belirten analistler, piyasanın bu seviyelerdeki hareketine odaklanacak.

Öte yandan, AA Finans tarafından gerçekleştirilen Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının haziran ayında 152,4 milyon dolar fazla vermesini bekliyor. 2024 yılı için ise cari işlemler açığının 22 milyar 756 milyon dolar olarak öngörülüyor.

9 Temmuz 2024 borsa günü düşüşle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisseleri ile ilgili etiketler Borsa İstanbul BİST ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.