96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet!

6 Şubat depreminde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün, 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı davasında karar çıktı. Binanın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası verildi.

KKTC'YE KAÇMIŞTI

Alpargün'ün 6 Şubat 2023'te KKTC'ye gittiği belirlenmişti. Çalışmalar sonucunda Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olan Alpargün, Adana'ya getirilmiş ve 13 Şubat 2023'te tutuklanmıştı.

Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den KKTC'ye transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa'da daire satın almak için girişimde bulunduğu iddia edilmişti.

96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet!

KOLONLARDA YETERİNCE DEMİR KULLANILMAMIŞ

46 sayfalık bilirkişi raporunda şu bilgiler yer almıştı: "Bazı kolonlarda yeteri kadar demir kullanılmadığı, kolonların minimum donatı şartını sağlamadığı, statik projede yer alan verilere göre kimi kolonların da katlarda farklılık gösterdiği ve üst katlara doğru küçüldüğü, perde uçlarında ise demir bulunmadığı tespit edilmiştir."

Binanın, yapıldığı yılda yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı anlatılan raporda, şunlar kaydedildi: "Yapı imalatında projede yer almayan detayların olduğu, deprem yönetmeliğinde belirtilen hususlara uyulmadığı, projedeki uyumsuzlukların denetim aşamasında tespit edilmediği belirlenmiştir."

96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet! - Resim : 2

SKANDAL İFADE: BİNAYI YAPTIĞIM YERİN DERE YATAĞI OLDUĞU BELLİYDİ

Hasan Alpargün’ün ifadesinde, "Binayı yaptığım yerin dere yatağı olduğu belliydi. Burada çalışmanın zor olduğunu söyledim ancak ısrar ettiler, arkadaşım olduğundan dolayı kabul ettim." dediği öğrenildi.

96 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'e 62 kez müebbet! ile ilgili etiketler deprem 6 Şubat
GÜNÜN VİDEOSU

Gaziosmanpaşa'da çocuk parkında öldürülen Suriyeli çocuk intikam kurbanı olmuş! 5 şüpheli tutuklandı

Suriyeli 15 yaşındaki çocuk Abdüllatif Davvara'nın tabancayla vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler kavga ettikleri bir gruptan intikam almak için cinayeti işlediklerini söyledi.