ABD'de hocasına kızıp soyunan öğrenci videosu izle

ABD'de bir öğrenci, üniversite hocasının şortunun çok kısa olduğunu söylemesi üzerine, tepki göstermek için sınıfın ortasında soyundu. Video ise büyük yankı uyandırdı. Herkes ne olduğunu merakla araştırıyor. İşte şortu kısa diyen hocasına kızıp soyunan öğrencinin videosu! Detaylar haberimizde...

ABD’nin Cornwall Üniversitesi’nde eğitim gören Letitia Chai, tez sunumu için prova yaparken hocası Rebekah Maggor’un uyarısıyla dondu kaldı. Maggor, kot şort ve gömlekle sunum yapan Chai’ye şortunun çok kısa olduğunu, bu kıyafetin sunum için uygunsuz olduğunu söyledi. İşte şortu kısa diyen hocasına kızıp soyunan öğrencinin videosu! Merak edilen detaylar haberimizde...

ABD'de hocasına kızıp soyunan öğrenci videosu izle

Maggor’un bu sözleri karşısında şok yaşayan Chai, dersten çıktı. 1 hafta sonra tezin gerçek sunumuna da aynı kıyafetle gelen Chai, sınıf arkadaşları ve Maggor’un karşısında kıyafetlerini çıkarmaya başladı. İç çamaşırlarıyla sunumunu yapan Chai, o anların fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Maggor’un herkesin ortasında yaptığı uyarıya böyle tepki göstermek istediğini söyleyen Chai, “Bana kıyafetimin çok kısa olduğunu ve dikkatleri yaptığım sunumdan uzaklaştıracağını söyledi. ‘Bu giydiğin kıyafet hakkında annen ne düşünür?’ diye sordu. Annemin de benim de giyiniş tarzımla ilgili bir sorunumuz yok” dedi.

Olayın sosyal medyada viral olmasının ardından Maggor üniversite yönetimine açıklama yaptı. Maggor, Chai’den özür dilerken, “Mevcut olay ifade sorunundan kaynaklandı. Amacım sadece sunum sırasında daha profesyonel giyinilebileceğini vurgulamaktı” ifadeleri kullandı

VİDEO

Görüntü sinyali herhangi bir görüntünün iletilmek veya saklanmak için elektromanyetik enerjiye çevrilmiş halidir. Bu sinyale yaygın olarak video (VF) denilmektedir. Farklı amaçlar için görüntü sinyali üretilebilirse de burada televizyondaki görüntü sinyali üzerinde durulacaktır. Verilen sayısal değerler Türkiye'de kullanılan B/G sistemine ilişkindir. (Bu sistem Dünya’nın büyük bölümünde kullanılır. Fakat ABD, Japonya, Rusya ve Fransa gibi ülkelerde farklı sistemler kullanılır.)


SABİT GÖRÜNTÜ

Bir görüntü çok sayıda küçük görüntü elemanının birleşmesiyle oluşur. (Bilgisayar ve sayısal yayın sistemlerinde bu elemanlara piksel denilir. Fakat analog sistemlerde bu terim kullanılmaz.) Görüntüdeki yatay ve düşey yöndeki maksimum ayrıntı sayısına çözünürlük denilir. Çözünürlük arttıkça, görüntü daha doğal görünür. Fakat çözünürlüğün artışı başta bant genişliği olmak üzere çeşitli teknolojik sorunların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu sebepten, optimum bir çözünürlük aranmıştır. İnsanların televizyon seyretme uzaklıkları ve bu uzaklıktan ayrıntı görme yetenekleri göz önüne alınarak televizyon ekranında düşey yönde 500 dolayında ayrıntının yeterli olduğu sonucuna varılmıştır. B/G sistemi düşey yönde ayrıntı sayısını 625 olarak saptamıştır. Bu sayıya satır sayısı denilir. Her satırda yan yana en fazla 320 çift zıt renk (siyah beyaz gibi) iletilebilir. Beyaz 1 volt ile siyah ise 0.3 volt ile temsil edilir. İki zıt renk bir arada sinüs sinyalinin bir periyoduyla temsil edilebildiğine göre, en ayrıntılı görüntü (625 x 320 =) 200 000 sinüs sinyalinden oluşur.

HAREKETLİ GÖRÜNTÜ

Hareketli görüntü için ekranın üst soldan başlanarak (tıpkı kitap okurken yapıldığı gibi) satır satır aşağıya doğru taranması gerekir. Bir saniye içindeki tarama sayısı ne kadar yüksekse, görüntü de o kadar doğal ve kesiksizdir. Analog yayında ekranın saniyede 25 defa taranması tatminkar bulunmaktadır. Yani televizyon yayını bir saniye içinde her biri maksimum 200 000 sinüs dalgasından oluşan 25 adet tam ekran görüntüsü iletebilmelidir. Bir başka deyişle, görüntü sinyalinin bant genişliği (200 000 x 25 =) 5 MHz. dir.

GEÇMELİ TARAMA

5 Mhz lik bant genişliğini artırmadan, tarama sayısını artırmak mümkün değildir. Fakat testler aynı görüntünün iki defa taranmasının gözün algıladığı hareketlilik duygusunu artırdığını göstermektedir. Bu sebepten hareketlilik duygusunu artırmak için, 625 satırlık bir görüntü bir defada değil, iki defada taranır. İlk defa satırlar bir atlanarak taranır ve bu 312.5 satırlık yarım taramaya tek satırlar alanı (odd lines field) denilir. İkinci defa taranan ve çift satırlar alanı (even lines field) denilen diğer 312.5 satırla birlikte, bütün görüntü tamamlanmış olur. Bu tekniğe geçmeli tarama denilir. Böylelikle bütün görüntünün baştan sona taranması 40 msn aldığı halde, sadece tek veya sadece çift satırlarının taranması 20 msn alır ve gözün algıladığı hareketlilik artar.

 

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da korku dolu anlar! Ambarlı Mardaş Limanı'nda gemi yan yattı! Personeller tahliye edildi

İstanbul Ambarlı Mardaş Limanı'nda AMNAH isimli konteyner yüklü gemi sabaha karşı yan yattı. Konteynerlerden bazıları denize dökülürken bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Gemi personeli hemen olay yerinden tahliye edildi.