ABD İran'a Haarp ile mi cevap verdi?
ABD-İran arasındaki gerginlik Tahran yönetiminin Irak'taki Amerikan üslerini 22 balistik füze ile vurmasının ardından başka bir boyuta evrildi. Saldırı sonrası ufak tefek ve sakin açıklamalar dışında ABD suskun gözüküyor. Peki gerçekten suskun mu? İran'da saldırılar sonrası yaşanan iki gelişme uzmanlara "acaba" dedirtti. İran'da önce 180 yolculu uçak düştü. Aynı sıralarda da nükleer santral yakınında deprem meydana geldi. Akıllara gelen ise "ABD 'HAARP' silahını mı kullandı?" sorusu oldu...
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından intikam yeminleri eden İran'ın, Irak'taki 2 ABD üssüne 22 balistik füze ile gerçekleştirdiği saldırılar Tahran'ı rahatlatmış görünüyor.
İran'dan "Savaş peşinde değiliz." açıklamaları geliyor. Muhatapları olan ABD'de durum farklı değil. Sükunet hakim. Her zaman sivri, sert olan Trump bile "Her şey yolunda" diye tweet atmakla yetindi.
Peki gerçekten her şey yolunda mı?
Balistik füze saldırılarının hemen ardından Ukrayna'ya gitmek için İran'dan havalanan 180 yolculuğu uçağın düşmesi peşinden de Buşehr'deki nükleer santral yakınlarında şiddetli depremlerin yaşanması akıllara "ABD İran'ı HAARP ile mi vurdu?" sorusunu akıllara getirdi.
Terör ve güvenlik uzmanı, stratejist Abdullah Ağar, İran'ın saldırıları sonrası yaşanan iki gelişmenin ardından ilginç bir noktaya dikkat çekti: HAARP
Ağar saldırılar sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "İran ABD'yi Irak'ta vurdu. Tahran'da Ukrayna Hava yollarına ait bir uçak düştü. İran'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. İran'da 5.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Misilleme ve HAARP'mı devrede? Durun bakalım, daha neler olacak!" dedi...
Aslında komplo teorisi gibi gözüken 'HAARP mı devrede?" sorusu Ağar'ın dışında şu anda sosyal medyada hızla yayılan bir konu olarak dikkat çekiyor.
Hatta ABD'nin sakinliği de genel olarak buna bağlanıyor. Peki uçak kazalarından depremlere kadar her şeye neden olabileceği varsayılan HAARP nedir? Nasıl bir silahtır?
HAARP NEDİR?
HAARP, ABD'nin Alaska'da kurduğu bir araştırma programının adıdır. Türkçesi Yüksek Frekanslı Aktif 'Aurora'sal Araştırma Programı anlamına gelen HAARP, Amerikan Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından finanse ediliyor.
HAARP iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere çalışmalarına başladı. Peki, HAARP aslında nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler...
Radyo elektronik vericisi kısa adıyla “HAARP” araştırma istasyonu, 1997 yılında devreye alındı. Sırp bilimadamı Nikola Tesla’nın teorilerinin hayata geçirildiği istasyon 3.5 megavat gücünde ve 10 MgHz boyundaki dalgaları iyonesfere gönderiyor.
Belirli bir alan üzerinde güneşten bin misli daha kuvvetli enerji gönderebilme özelliği de bulunuyor. Uzmanlara göre, bu yapay ışınların yeryüzünden 600 km. yüksekte yansıtılarak dünyanın herhangi bir bölgesine yönlendirilmesi halinde HAARP, bölgede mikrodalga fırın etkisine neden oluyor.