ABD, Suriye'de rejime ait hava üssünü füzelerle vurdu!

ABD Savunma Bakanlığı Suriye rejimine ait Şayrat askeri hava üssüne 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlattığını açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı.

Pentagon’da gazetecilere açıklama yapan askeri bir yetkili, “Suriye rejimine ait bir hava üssüne ait 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattık.” dedi.

Füze saldırısının Akdeniz'de konuşlandırılan bir ABD askeri gemisinden yapıldığı kaydedildi. ABD'nin Suriye rejimine yönelik düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama yapan Pentagon görevlisi, ABD füzelerinin Han Şeyhun’un güneyinde yer alan Şaryat hava üssünü hedef aldığını, uçaklar, pistler ve yakıt noktalarının vurulduğunu bildirdi.

C8xyarVWAAEThXC.jpg_large

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili saldırının ABD doğu yakası saatiyle saat 8.45’te gerçekleştirildiğini belirtti.

Yetkili, “Vurulan üssün kimyasal saldırıda kullanıldığını düşünüyoruz. Bugün yaptıklarımız ikinci bir talimata kadar bununla sınırlı olacak.” dedi.

Pentagon'da toplantı sürerken USS Ross ve USS Porter ABD füze destroyerleri Suriye açıklarına yaklaştı. Reuters füzelerin Humus yakınlarında Al-Shayrat hava üsssünü hedef aldığını duyurdu.

Al-Shayrat üssü DEAŞ ile mücadele çerçevesinde Rusya'nın Palmira'ya yönelik operasyonları sırasında kullanılmıştı. Rus helikopterleri askeri üssü yoğun olarak kullanmıştı.

'SALDIRIDA KAYIPLAR VAR'

Suriye devlet televizyonu, "saldırganlık" olarak tanımlanan ABD'nin füze saldırısı sonucu kayıplar yaşandığını duyurdu. Suriyeli bir askeri kaynak, füze saldırısında yaklaşık 70 füze kullanıldığını açıkladı.

'RUSYA BİLGİLENDİRİLDİ'

Pentagon kaynakları, ABD'nin füze saldırısı öncesinde Rusya'yı bilgilendirdiğini açıkladı.

20170407055929_c8xr4ocxgaa46la

'AMERİKAN SALDIRGANLIĞI'

Suriyeli kaynaklar, "Amerikan saldırganlığı" olarak tanımladıkları ABD'nin füze saldırısı sonucu kayıplar yaşandığını duyurdu. Suriyeli bir askeri kaynak, füze saldırısında yaklaşık 70 füze kullanıldığını açıkladı.

C8xst-CWAAAjKRW

TILLERSON: MOSKOVA'YLA İRTİBAT KURMADIK

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Ne saldırıdan önce ne de sonra Moskova'yla irtibat kurmadık" açıklamasını yaptı.

ABD, Suriye'de rejime ait hava üssünü füzelerle vurdu! ile ilgili etiketler Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Polis katili Yunus Emre Geçti'nin annesi ilk kez konuştu! "Devlete yalvardım, her şeyi söyledim"

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti ilk kez konuştu. "Ben devlete yalvardım. Niye düne kadar elini kolunu salladı." diyen anne Geçti, "Keşke polisimiz değil de ben ölseydim" ifadelerini kullandı.