ABD ve 4 ülkeden Orta Doğu kararı! Resmen duyurdular...

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ile Orta Doğu'daki durumu değerlendirmek üzere acil toplantı kararı aldıklarını duyurdu.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İspanya'da ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisinin (PP) lideri Alberto Nunez Feijoo ile Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

ABD ve 4 ülkeden Orta Doğu kararı! Resmen duyurdular...

''ORTA DOĞU'YU DEĞERLENDİRMEK İÇİN BİR ARAYA GELECEĞİZ''

Orta Doğu'daki son gelişmelerin sorulması üzerine Tajani, şunları söyledi:

"İsrail'e Gazze'deki sivillerin başına gelenlerden endişe duyduğumuzu ve bunun askeri saldırılardan uzak tutulması gereken insani yardım kuruluşlarının çalışanları için de geçerli olduğunu söyledik. Bugün Paris'te Orta Doğu'daki durumu değerlendirmek için acil olarak bir araya geleceğiz. Gerilimi önlemek için diplomatik düzeyde neler yapılabileceğini görüşeceğiz."

Tajani, gelecek hafta da New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çerçevesinde G7 ülkelerinin bakanları olarak Orta Doğu'yu görüşeceklerini, esirlerin serbest bırakılmasını, Filistin halkına yardım ulaştırılmasını ve ateşkes istediklerini ifade etti.

Lübnan'da yaşananlar karşısında İsrail'e yaptırım uygulanıp uygulanamayacağı sorusunu yanıtlayan Tajani, "İsrailli bakanlara tek tek yaptırım uygulanması bence hatadır. İsrail ile diplomatik diyaloğu kesmemeliyiz." dedi.

ABD ve 4 ülkeden Orta Doğu kararı! Resmen duyurdular... ile ilgili etiketler ABD İngiltere İtalya Fransa Almanya Orta Doğu İsrail Lübnan Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.