ABD ve Güney Kıbrıs savunma iş birliği yaptı! İşte detaylar...

Rum Savunma Bakanlığı’nda Güney Kıbrıs ile ABD arasında “Savunma İş birliği Yol Haritası” imzalandı. İşte Pentagon tarafından yapılan açıklamanın detayları...

ABD Savunma Bakanlığı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, askeri iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın detaylarını CNN Türk'ten Yunus Paksoy paylaştı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamalarda anlaşmanın detayları şöyle aktarıldı;

Avrupa ve Doğu Akdeniz'in genel istikrarı ve güvenliği, ABD ve Kıbrıs Cumhuriyeti için hayati öneme sahip olduğu konusunun altı çizildi. Öte yandan ABD yol haritası olarak  başlıca güvenlik endişelerini, kötü niyetli etkilerle mücadeleyi ve askeri kuvvetler arasında birlikte çalışabilirliği ele almak ve daha iyi anlamak için bir çerçeve oluşturmakta olduğunu ifade etti. ABD bu yol haritası kapsamındaki tüm çabalar, bölgedeki istikrar, güvenlik ve refahın teşvik edilmesine yönelik olduğunu belirtti. Öte yandan güçlendirilmiş savunma iş birliği adı altında servis edilen anlaşmaya göre her iki ülkenin de Doğu Akdeniz'de karşılıklı fayda sağlayan politika hedeflerini daha iyi desteklemek için hazırlıklı olmasına olanak tanıyan memnuniyet verici bir fırsat olduğu belirtildi.

 

ABD ve Güney Kıbrıs savunma iş birliği yaptı! İşte detaylar... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Çıplak vatandaşa kasabalı dayağı! "Böyle gezmeye utanmıyor musun?" deyip dövdüler

Mardin'de sokakta çıplak halde dolaşan kişi, çevredekiler tarafından dövülüp polise teslim edildi. Olay, cep telefonuyla kayda alındı. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.