ABD'de ilk! Labaratuvarda yapılan ete o eyalette yasak geldi...

Florida, ABD'de laboratuvar ortamında üretilen yapay ete yasak getiren ilk eyalet oldu. Mayıs 2024'te Florida Valisi Ron DeSantis tarafından imzalanan yasa, laboratuvar ortamında üretilen etin üretimi, satışı ve dağıtımını yasaklıyor. Bu yasak, Florida'nın tarım sektörünü ve yerel çiftçilerini koruma amacı taşıyor. Vali DeSantis, yapay etin Amerikan tarım geleneklerine zarar verdiğini ve bu nedenle bu adımın atıldığını belirtti.

Florida, ABD'de laboratuvar ortamında üretilen etin satışını yasaklayan ilk eyalet oldu. Florida Valisi Ron DeSantis, Mayıs 2024'te bu yasağı içeren yasayı imzaladı. Yasa, laboratuvar ortamında üretilen etin üretimi, satışı ve dağıtımını yasaklamayı amaçlıyor. Vali DeSantis, bu adımın Florida'nın tarım sektörünü ve yerel çiftçilerini korumak için atıldığını belirtti. Ayrıca, bu tür yapay etin Amerikan tarım geleneklerine zarar verdiğini ve bu nedenle Florida'nın bu konuda liderlik yaparak bir yasak getirdiğini ifade etti​.

"SAHTE ET" OLARAK TANIMLADILAR

Yapay eti “sahte et” olarak tanımlayan Florida Valisi Ron DeSantis tarafından geçtiğimiz mayıs ayında imzalanan yasayı ihlal edenler, 500 dolar para cezası veya 60 güne kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

“Petri kaplarında protein üretiminin Davos’taki dünya elitlerinin projesi olduğunu ve hayvancılığı bitirmeyi amaçladığını” savunan DeSantis, eyalette yıllık 900 milyon dolar kaynak oluşturan büyükbaş hayvancılığı korumak istediklerini söylemişti.

 

ABD'de ilk! Labaratuvarda yapılan ete o eyalette yasak geldi... ile ilgili etiketler ABD Yapay Et