ABD'de kimyasal tesiste büyük patlama! "Nefes almakta güçlük çekerseniz 911'i arayın"

ABD, Georgia'daki kimyasal tesis BioLab'da çıkan büyük yangın nedeniyle bazı yollar kapatıldı, bölge sakinlerine tahliye uyarısı yayınlandı. Bölge halkına "Nefes almakta güçlük çekiyorsanız ya da başka bir tıbbi acil durumla karşılaşırsanız 911'i arayın." mesajı gönderildi.

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Conyers kentindeki BioLab tesisinin çatısında başlayan yangına müdahale edildi. Zararlı gazların havaya yayılması sonucu tahliye çalışmaları yürütülürken bazı yollar ise trafiğe kapatıldı.

YANGINA KARIŞAN KİMYASALLAR HENÜZ BİLİNMİYOR

CNN, havuz ve spa bakım ürünleri üreticisi olarak tanımlanan BioLab'a ulaştı. Rockdale County İtfaiye ve Kurtarma Şefi Marian McDaniel, yangının nedeninin ve yangına karışan kimyasalların henüz bilinmediğini söyledi.

Levett, "Bu noktada hepinizden bu bölgeden uzak durmanızı önemle rica ediyorum. "Oldukça çok yanıyor. Bunu kontrol altına almaya çalışıyoruz ama aynı zamanda trafiği de kontrol altına almaya çalışıyoruz."" dedi. 

"TAM BİR ÇÖKÜŞ"

Çevre güvenliği yetkilileri dumanda herhangi bir toksin olup olmadığını belirlemek için hava kalitesi testleri yapıyor. Başkan, "İşimizi şansa bırakmıyoruz. Tam bir çöküş meydana gelmiş." dedi. 

"NEFES ALMAKTA ZORLANIRSANIZ 911'İ ARAYIN"

Pazar günü komşu Newton County sakinleri de Conyers'daki durumla ilgili bir uyarı aldı.

Mesajda "Durumu izliyoruz ve klor kokusu alıyorsanız klimalarınızı kapatmanızı, tavan vantilatörlerinizi açmanızı ve mümkünse dışarıdaki hayvanlarınızı içeriye getirmenizi tavsiye ediyoruz. Nefes almakta güçlük çekiyorsanız ya da başka bir tıbbi acil durumla karşılaşırsanız 911'i arayın. Şimdilik, yerinizde kalmak en iyi seçenektir."" denildi.

Olayla ilgili nihai raporunda ABD Kimyasal Güvenlik Kurulu, Laura Kasırgası'ndan kaynaklanan güçlü rüzgarların laboratuvarın deposuna zarar vererek yağmur suyunun binaya girmesine neden olduğunu tespit etti. Su bir kimyasalla temas etmiş ve yangına neden olan bir reaksiyon başlatmıştır.

ABD'de kimyasal tesiste büyük patlama! "Nefes almakta güçlük çekerseniz 911'i arayın" ile ilgili etiketler ABD patlama Yangın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Şehirlerarası otobüste can pazarı! Seyir halindeyken alev aldı

Bursa'nın Kestel ilçesinde 35 yolcunun bulunduğu otobüs seyir halindeyken alev aldı. Aracı yol kenarına çeken şoför, yolcuları tahliye ederken, alev alev yanan otobüs kullanılamaz hale geldi.