ABD'den İran adımı: Savaş ilanı gibi THAAD harekatı!

İsrail ordusu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını duyurdu.

İsrail ordusunun Lübnan, Gazze ve İran'a saldırıları hız kesmeden devam ederken Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İran'ın İsrail'e olası saldırılarını önlemek amacıyla yeni bir adım attı.

ABD'den İran adımı: Savaş ilanı gibi THAAD harekatı!

ABD, İSRAİL'E THAAD HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KONUŞLANDIRDI

İsrail Ordu Radyosu X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "ABD, İran tehditlerine karşı hazırlık olarak THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı." ifadeleri kullanıldı.

ABD daha önce Mart 2019'da İsrail'de ortak savunma tatbikatlarının bir parçası olarak THAAD sistemini geçici olarak konuşlandırmıştı.

ABD'den İran adımı: Savaş ilanı gibi THAAD harekatı! - Resim : 2

İSRAİL, İRAN'A BÜYÜK BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİRECEK

Yeni konuşlandırmanın kalıcı olup olmadığı ve sistemin İsrail'in savunma ağına entegre edilip edilmeyeceği konusu henüz bilinmiyor.

Şu anki konuşlandırma, İsrail’in İran’a karşı "büyük saldırı" hazırlıklarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

İsrail’in halihazırda uzun menzilli Arrow, orta menzilli "Davud’un Sapanı" ve kısa menzilli "Demir Kubbe" olmak üzere 3 hava savunma sistemi bulunuyor ancak bu sistemler, İran’ın son misilleme saldırısında birçok füzeyi durdurmada yetersiz kalmıştı.

ABD'den İran adımı: Savaş ilanı gibi THAAD harekatı! - Resim : 3

ABD'den İran adımı: Savaş ilanı gibi THAAD harekatı! ile ilgili etiketler ABD İran İsrail Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Rize AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer’in ne dediğini kimse anlamadı!

Burger King'in, 7 Ekim'de Rize'de şube açması ve kurdeleleri AK Partili isimlerin kesmesi gündemdeki yerini koruyor. Tabandan gelen tepkiler üzerine AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer "keşke o açılış olmasaydı" dedi. Katmer aynı açıklamada, ilçe belediye başkanlarına "arkadaşlarımızın arkasındayız" diyerek sahip çıktı ve eleştirilere, "üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam" dizeleriyle yanıt vermeye çalıştı. Vatandaşlar ise, ''bu ne biçim savunma'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.