ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif: Dikkat çeken İncirlik detayı!

Yunan Kathimerini Gazetesi‘nin özel haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) yetkililer S-400 hava savunma sistemiyle ilgili olarak Türkiye’ye yeni bir teklifte bulundu.

Yunan Kathimerini Gazetesi‘nin özel haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) yetkililer, Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satışının önündeki engeli kaldırmak için Rus füze sistemlerinin ‘yumuşak’ bir şekilde devre dışı bırakılmasını önerdi.

Haberde, ABD’nin yaz aylarında Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın almasıyla ilgili sorunun çözümüne yönelik ayrıntılı bir teklif sunulduğuna dikkat çekildi.

ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif: Dikkat çeken İncirlik detayı!

İNCİRLİK TEKLİFİ

ABD yetkilileri Rus füze sisteminin Türkiye’nin güneyindeki İncirlik Üssü’nde ABD birliğinin içine konulması önerisini ortaya attı. Bu şekilde hem füzeler Türkiye’de tutulurken Rusya ile yapılan anlaşma da bozulmamış olacak.

ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif: Dikkat çeken İncirlik detayı! - Resim : 2

F-35 İÇİN İNCİRLİK'İ ŞART KOŞTULAR

Buna göre, ABD'li yetkililer, Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışının önündeki engeli kaldırmak için Rus füze sistemlerinin 'yumuşak' bir şekilde devre dışı bırakılmasını önerdi. Haberde, F-35 programına yeniden girmeleri karşılığında Türkiye'den S-400'leri ABD'ye teslim etmesini veya İncirlik üssündeki ABD kontrolündeki sektöre transfer edilmesi şart koşuldu.

ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif: Dikkat çeken İncirlik detayı! - Resim : 3

"HERHANGİ BİR MADDEYİ İHLAL ETMEYECEK"

Haberde şu ifadeler yer aldı: "Daha önce bilinenden daha ileri bir aşamada olduğu görülen görüşmelerin bir parçası olarak, üst düzey ABD yetkilileri Rus sistemlerinin Türkiye'nin güneyindeki ABD kontrolündeki İncirlik üssüne aktarılması önerisini ortaya attılar. Bu şekilde Türkiye, kendi bakış açısından uluslararası bir utançla eşdeğer olacak bir geri dönüşten kaçınacak, ancak Rusya ile olan sözleşmesinin şartlarını ihlal etmeyecek veya bağlayıcı olabilecek herhangi bir maddeyi ihlal etmeyecek."

 

ABD’den Türkiye’ye S-400 ile ilgili yeni teklif: Dikkat çeken İncirlik detayı! ile ilgili etiketler ABD Türkiye İncirlik Adana S-400 Yunanistan F-35
GÜNÜN VİDEOSU

2 ilimizden acı haber: 31 ilde sağanak ve sel hayatı felç etti!

Türkiye'nin birçok ilinde sel, sağanak, fırtına hayatı felç etti. AFAD'tan yapılan açıklamaya göre 31 ilde 405 sel ve su baskını, 62 heyelan, 204 mahsur kalma olayı yaşandı. Sel ve sağanak nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.