ABD'nin Georgia eyaletinde 14 yaşındaki çocuk okuduğu liseye silahlı saldırı düzenledi

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan 14 yaşındaki öğrenci Colt Gray kendi okuluna silahlı saldırı düzenledi; saldırıda 2 öğrenci ve 2 öğretmen hayatını kaybederken 9 kişi de yaralandı.

Silahlı saldırı, Georgia eyaletindeki Atlanta kentinin doğusunda bulunan Apalachee Lisesi’nde düzenlendi. Lisede eğitim gören 14 yaşındaki Gray, Mason Schermerhorn (14), Christian Angulo (14) adlı öğrencileri ve Richard Aspinwall (39), Christina Irimie (54) adındaki öğrencileri vurarak öldürdü.

Georgia Soruşturma Bürosu, saldırıda ayrıca 8 öğrenci ve 1 öğretmenin de yaralandığını açıkladı.

OKULU TEHDİT ETMİŞLER

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Mayıs 2023’te okula yapılan bazı tehditler sonucu o zaman 13 yaşında olan Gray’i ve babasını ifadeye çağırdığını belirtti.

FBI’dan yapılan açıklamada, “Jackson County Şerifleri 13 yaşında bir erkek olan olası bir şahsın yerini tespit etmiş ve kendisiyle ve babasıyla görüşmüştür. Baba evde av silahları olduğunu ancak şahsın bunlara denetimsiz erişimi olmadığını belirtmiştir. Şahıs tehditleri internet üzerinden yaptığını reddetmiştir. Jackson County, şahsın izlenmeye devam edilmesi için yerel okulları uyardı. O sırada, tutuklama ya da yerel, eyalet ya da federal düzeyde herhangi bir ek kolluk kuvveti eylemi için olası bir neden yoktu” denildi.

ABD'nin Georgia eyaletinde 14 yaşındaki çocuk okuduğu liseye silahlı saldırı düzenledi ile ilgili etiketler ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Şişli'de 2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Şişli'de husumetli oldukları iddia edilen iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Şüpheliler polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kavga anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.