O sloganı ilk FETÖ'cüler kullandı

Gazeteci Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sloganı olan 'Her şey çok güzel olacak' ifadesinin ilk kez, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde görev alan darbeci askerler tarafından kullanıldığını iddia etti. Selvi, yazısında imada bulunmak gibi bir düşüncesinin olmadığını da vurguladı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 2019 yerel seçimlerinde kullanılan 'Her şey çok güzel olacak' sloganın 15 Temmuz'daki darbeciler tarafından kullanıldığını öne sürdü.

İşte 'Kılıçdaroğlu FETÖ'yü aklıyor' başlığıyla yayımlanan o yazıdan ilgili bölüm;

"Herhangi bir imada bulunmak gibi bir düşüncem yok. Ama 15 Temmuz gecesi Mehmet Dişli’nin 'Başıma geç, Kenan Evren ol' teklifine sert tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar darbeciler tarafından derdest edilmişti. Hulusi Akar orada da darbecilere yaptıklarının yanlış olduğunu ve başarısız olacaklarını söylüyor. Bunun üzerine Ömer Faruk Harmancı darbe bildirisini uzatıp 'Bunu okuyun, imzalayın. Her şey güzel olacak' diyor. Akar imza atmıyor ve 'Kendinizi ne zannediyorsunuz, siz kimsiniz, başınız kim, kıçınız kim. Yeterince batağa saplandınız, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip burada kesin' diye tepki gösteriyor. Tabi işin sonunda her şey güzel oluyor ama darbeciler açısından değil."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

SLOGAN NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTI?

“Her şey çok güzel olacak” sloganı, Berkay Gezgin isimli bir gencin İmamoğlu’nun otobüsünün yanına gelip söylemesinin ardından çıkmıştı.

Gezgin, sloganla ilgili daha sonra şunları söylemişti:

''O gün Bakırköy’de miting vardı. İnternette zaten duyurulmuştu. Ben de gitmek istedim ama o gün dişlerimdeki tellerden dolayı diş doktorunda randevum vardı gidemedim. Randevumun ardından alana gittim. Ekrem abi konuşuyordu. Herkes onu görmek için en öne gitmeye çalışıyordu. Ben de bir yerde bekleyip göremeyince otobüsün peşinden koştum. Birkaç adım koştuktan sonra da spontane bir şekilde ‘Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi’ diye bağırdım. Aslında bağırmam anlık oldu. İçimden gelerek sevgimi gösterdim."

O sloganı ilk FETÖ'cüler kullandı ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Hürriyet FETÖ Darbe Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

İYİ Partili Turhan Çömez'in buğday mezarlığı algısı elinde patladı! TMO'dan cevap geldi!

İYİ Partili Turhan Çömez'in "TMO çiftçiden aldığı buğdayı toprağa gömüp çürüttü" algısı elinde patladı. "Kurumumuz, aldığı ürünleri farklı stoklama yöntemleriyle sağlıklı ve güvenli bir şekilde muhafaza ediyor." diyen TMO, Çömez'in yaptığı propoganda alanında açık yığınlarda ürün stoklama yöntemi uygulandığını belirtti.