Abdülmetin Balkanlıoğlu kimdir? Neden öldü?
1958 senesinde Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı’da dünyaya gelen Abdülmetin Balkanlıoğlu hoca hayatını kaybetti. Balkanlıoğlu'nun yaşamını neden yitiridiği merak ediliyor. Peki Abdülmetin Balkanlıoğlu kimdir? Neden öldü? Detaylar haberimizde...
Abdülmetin Balkanlıoğlu neden öldü? 1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitiren Abdülmetin Balkanlıoğlu yaşamını yitirdi. Abdülmetin Balkanlıoğlu hocanın haytını neden kaybettiği merak ediliyor. Peki Abdülmetin Balkanlıoğlu kimdir? Neden öldü? Merak edilen detaylar haberimizde...
Abdülmetin Balkanlıoğlu kalp kriziyle nedeniyle acil kaldırıldığı çapa devlet hastanesinde vefat etti.
ABDULMETİN BALKANLIOĞLU KİMDİR?
Abdulmetin Balkanlıoğlu, 1958 senesinde Sungurlu’ya bağlı Aşağıfındıklı’da dünyaya geldi.
1977 senesinde Çorum İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi.
1986 senesinde girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarıda bıraktı.
Arapça eğitimini Emin Saraç Hoca'dan alan Balkanlıoğlu 1977 tarihinde Şile’de Ağca Hacıköyü’nde imamlık vazifesine başladı.
1978 senesinde Sarıyer Rumeli Efendi Köyü Camii'nde görev yapan Balkanlıoğlu, 1980 senesinde Eminönü Hoşkadem Camii’nde, 1983′de de Fatih Müftülüğü’ne bağlı Acemoğlu Camii’nde görev aldı.
Bu dönemde Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanlığı’nı yürüttü.
Daha sonra, Küçükçekmece ilçesine bağlı Kayabaşı Köyü’ne tayin olan Abdulmetin Balkanlıoğlu, oradan da emekliye ayrıldı.
Abdulmetin Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babasıydı.
İMAM
İmam veya Müftü (Arapça: إمام), İslam dinine ait bir terimdir. Genel anlamda önder, lider, devlet başkanı anlamlarına gelir. İslami bir terim olarak ise cemaate namaz kıldıran ve diğer dini görevleri yerine getiren kişileri ifade eder. İmamlık görevini yerine getirmeye ise 'imamet' denmektedir.
Arapça E-M-M kökünden gelen ve 'öne geçmek', 'yönetmek' anlamına gelen imam terimi zamanla mescitlerde cemaate namaz kıldıran kişilere veya bir topluluğa liderlik eden kişileri ifade etmek için kullanılmıştır.
İmamlık ilk olarak İslam'ın ortaya çıkışıyla birlikte Muhammed tarafından uygulanmaya başlanmıştır. İslam Akabe Biatından sonra Medine'de yayyılmaya başlayınca peygamber tarafından gönderilen sahabeler buradaki müslümanlara namaz kıldırmışlardır. Muhammed hayatı boyunca namazları kendisi kıldırmış, dört halife de bir zorunluluk olmadıkça buna uymuşlardır.
Herhangi bir mescide imam atanması ise Emevi zamanında ortaya çıkmıştır. Emevi halifeleri şehirlere gönderdiği valilere halka namaz kıldırması için mescidlere imam atama yetkisini de vermiştir. Abbâsîler zamanında ise imamlık bir devlet memurluğu haline getirildi. İmamların ataması ve azledilmesini devlet başkanı bizzat yapıyordu.