Abdurrahman Mustafa kimdir, kaç yaşında, nerelerde görev aldı?

Suriye'deki Türklere ve bayrağımıza karşı saldırgan tavırlar sergilenmesinin ardından Suriye Geçici Hükümeti sıkça açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların sözcüsü olarak gündeme gelen Abdurrahman Mustafa'nın kim olduğu merak ediliyor. Peki, Abdurrahman Mustafa kimdir, kaç yaşında, nerelerde görev aldı? İşte, Abdurrahman Mustafa hakkında merak edilenler...

Suriye’deki Türk vatandaşlara ve bayrağa yönelik saldırgan davranışların ardından, Suriye Geçici Hükümeti sık sık açıklamalar yapmaya başladı. Bu açıklamalarda öne çıkan isim olan Abdurrahman Mustafa'nın kim olduğu büyük merak konusu. Peki, Abdurrahman Mustafa kimdir, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? İşte, Abdurrahman Mustafa hakkında merak edilen tüm detaylar...

Abdurrahman Mustafa kimdir, kaç yaşında, nerelerde görev aldı?

ABDURRAHMAN MUSTAFA KİMDİR?

 Abdurrahman Mustafa, 1964 yılında Halep'in Taşlıhüyük köyünde doğmuş bir Suriye Türkmeni siyasetçidir. Suriye Türkmen partilerini ve gruplarını temsil eden çatı oluşumu olan Suriye Türkmen Meclisi'nin eski başkanı ve şu anda Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı olarak görev yapmaktadır.

ABDURRAHMAN MUSTAFA NERELERDE GÖREV ALDI?

2012 yılında Suriye Türkmenleri Platformu'nun kurucu üyeleri arasında yer alan Mustafa, 2013'te Suriye Türkmen Meclisi olarak yeniden yapılandırıldığında "Başkan Yardımcısı" görevine getirilmiştir. 9-10 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen Suriye Türkmen Meclisi II. Genel Kurulu'nda üyelerin oyları ile "Başkan Yardımcısı" görevinden "Suriye Türkmen Meclisi Başkanı" görevine seçilmiştir. Bu görevi daha sonra Emin Bozoğlan'a devretmiştir.

6 Mayıs 2018'de Suriye Ulusal Koalisyonu başkanlığına seçilen Mustafa, ayrıca 2016 yılında Cenevre'de gerçekleştirilen barış görüşmelerinde Suriye Türkmenlerini temsil etmiştir.

Abdurrahman Mustafa, üniversite eğitimini Halep Üniversitesi Ticaret Yüksekokulu İşletme bölümünde tamamlamıştır. Eğitim hayatının ardından çeşitli şirketlerde yöneticilik yapmış ve Libya, Bulgaristan, Türkiye arasında ticari faaliyetler yürüten şirketlerde çalışmıştır.

Abdurrahman Mustafa kimdir, kaç yaşında, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler Suriye Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.