Acı Haberi Bakan Duyurdu: TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 şehit, 14 yaralımız var

Son Dakika Haberi... Bakan Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız olduğunu açıkladı. Kısa süre sonra şehit sayısı 4'e yükseldi.

TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine düzenlenen terör saldırısında acı bilanço açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştığı yeni bilgide "Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var" dedi.

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Acı Haberi Bakan Duyurdu: TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 şehit, 14 yaralımız var

TUSAŞ ÇALIŞANININ AĞABEYİ KONUŞTU

TUSAŞ çalışanının ağabeyi, içeride mahsur kalan kardeşiyle telefonda konuştuğunu belirterek, “Kardeşimle görüştüğümüzde içeride patlamalar olduğunu, silah seslerinin olduğunu, kaç dakika bunun devam ettiğini söyledi. Yarım saat sonra görüştüğümdeyse kendilerinin güvenlik tarafından güvenli bölgeye alındığı söylendi. Bunun dışında söylenecek şeyler yanlış olur. Yanlış şeyler de söylemek istemiyorum. Kardeşim terör saldırısı olduğunu söylemiyor. Bir kurumda çalışıyorsunuz ve bir anda patlama sesleri geliyor. Dışarı baktığınız zaman bir şeylerin yıkıldığı, tahrip olduğu görülüyor.

Akabinde silah sesleri duyuluyor, bu birkaç dakika devam ediyor. Kendi şahsi fikrimizdir ki böyle bir durum var gibi. Bunun dışında terör saldırı olmayacak bir duruma benzemiyor. Devletimiz her zamanki gibi bu konuyu da kısa zamanda çözüme kavuşturacaktır. Müsterih olacağız, birlik ve dirlik içinde olacağız. Bu tip eylemler geçmişte yapıldı. Ülkemizin böyle bir kaderi var. Gördüğümüz kadarıyla içeride 10-20 kişi vardı. Kardeşimin eşi, çocuğu, annem, babam hepsi burada. Korku oldu, ister istemez buraya korku ve endişeyle geldik ama inşallah çözülecek” dedi.

Acı Haberi Bakan Duyurdu: TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 şehit, 14 yaralımız var - Resim : 2

 

 

Acı Haberi Bakan Duyurdu: TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 4 şehit, 14 yaralımız var ile ilgili etiketler Ali Yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

TERÖR SALDIRISININ GÖRÜNTÜLERİ TUSAŞ saldırganları taksiyle geldi: 1'i kadın 3 terörist

Son Dakika Haberi... Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısının detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üç terörist ticari taksiyle geldi. Burada el bombası attı. Teröristlerden ikisi olay yerinde etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır" dedi.