Açık Radyo'dan son yayın; 30 yaşına 1 ay kala yayın lisansı iptal edildi

Açık Radyo, Türkiye'deki yayın hayatında 30. yılına 1 ay kala, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) kararı üzerine kapandı. Radyonun karasal yayını bugün 13:00 itibariyle sona erdi.

Yaklaşık 30 yıldır yayın yapan Açık Radyo'nun karasal yayını 16 Ekim saat 13.00'te kesildi.  Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından radyonun yayın lisansının iptal edilmesinin acikradyo.com.tr adresinden yayımlanan canlı yayın da dinlenemiyor.

Konuyla ilgili Çarşamba günü 17.30'da Açık Radyo'nun İstanbul'daki ofisinin önünde bir basın açıklaması yapılacak. Radyo, gerek yürütmenin durdurulması talebinin reddine dair ve gerekse yayın lisansının iptali kararlarına karşı yasal yollara mücadelesini sürdüreceğini belirtmişti.

"ERMENİ SOYKIRIMI" İFADESİ YÜZÜNDEN 

RTÜK, yayın sırasında "Ermeni Soykırımı" ifadesi nedeniyle kuruluşa ceza vermiş, program durdurma cezasının uygulanmaması üzerine ise Açık Radyo'nun lisansını iptal etmişti.

Açık Radyo'nun İdare Mahkeme'den edindiği yürütmeyi durdurma kararı geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.

Açık Radyo’nun kurucusu Ömer Madra, son yayında "Bitiriyoruz artık, tüm Açık Radyo dinleyicilerine ve destekçilerine teşekkür ederiz. Açık Radyo kainatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine açık kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Açık Radyo'dan son yayın; 30 yaşına 1 ay kala yayın lisansı iptal edildi ile ilgili etiketler RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Oktay Kaynarca Kurtlar Vadisi ile ilgili gerçeği ilk kez açıkladı! Amerikan dizisinden uyarlanmış...

Yıllar sonra Kurtlar Vadisi dizisi hakkında konuşan Oktay Kaynarca bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Kaynarca, dizinin aslında bir Amerikan dizisinden uyarlandığını açıkladı.